Howard Komproe stond gisteravond in Theater Zuidplein te Rotterdam met een try-out van zijn nieuwe theatershow genaamd 'N.I.E.U.W'. De aankondiging beloofde wat, "Howard Komproe vindt zichzelf vanavond opnieuw uit in een gevecht op leven en dood! Dansend als Mohammed Ali verslaat hij demonen uit het verleden. Hij bijt zich vast in de liefde als Mike Tyson. Haalt uit als Sugar Ray Robinson naar alles wat hem van het doel afleidt. Want Howard Komproe heeft een doel. Zichzelf vernieuwen. Houdt hij het alle ronden vol of moet hij met een knock-out het veld ruimen? Wees erbij vanavond: het gevecht van de underdog… "

Bij aankomst in Rotterdam is het al behoorlijk druk. Na een tijdje wachten gaat de zaal open en mogen we naar binnen. Komproe staat al op het podium en is met een bokstraining bezig met de muziek van Rocky. In de inleiding komen de namen van Mohammed Ali, Mike Tyson en Sugar Ray Robinson ter sprake en dit is de rode draad van de show. Vanaf het begin van de voorstelling is het contact met het publiek zeer goed. Heel veel interactie en het publiek doet gelukkig dan ook erg goed mee.

Howard gaat als een razende reporter door de onderwerpen heen: Geloof, liefde, relaties, de cabaretier schuwt niets. De sfeer in de zaal is van begin tot eind zeer goed en het publiek ligt regelmatig dan ook meer dan dubbel van het lachen. Howard speelt goed in op een stel dat halverwege de show binnenkomt en een mevrouw wiens telefoon tijdens een stil moment afgaat. Hij vraagt aan de dame in kwestie dan ook of zij zonder begeleiding is gekomen, waardoor de zaal in lachen uitbarst.

Mede dankzij het zeer goede contact met het publiek, natuurlijk ook Howards improvisatievermogen en de zeer goede en actuele onderwerpen mag ik concluderen dat deze try-out een groot succes was. Ik raad iedereen aan om wanneer Howard Komproe met zijn show 'N.I.E.U.W' in een van de theaters in de buurt optreedt erheen te gaan. Gegarandeerd een avond vol lach, bezinning. Kortom, als je de kans hebt, gaan dus!

Deel: