Vandaag verscheen het nieuwe album ‘Het Regende Zon’ van de Nederlandse zangeres Ellen ten Damme. De huidige single is de titeltrack ‘Het Regende Zon’. De tekst van het nummer is geschreven door de alom geprezen dichter en schrijver Remco Campert. Het album ‘Het Regende Zon’ is een prachtig Nederlandstalig album geworden met teksten van haar vaste dichter Ilja Leonard Pfeiffer, Harry Mulisch (‘Gras’), Remco Campert en Ellen ten Damme zelf.

Na eerder drie Engelstalige albums te hebben uitgebracht gooide Ten Damme het roer om door twee jaar geleden haar eerste Nederlandstalige album ‘Durf Jij’ uit te brengen. Dit album was een groot succes en werd al snel met de gouden status bekroond.

2012 startte voor Ellen met een hoofdrol in Amsterdam Sinfonietta’s Breder dan Klassiek. Dit werd gevolgd door haar eigen show ‘SPITZ!’, een bijzondere samenwerking met het Scapino Ballet Rotterdam met als resultaat een uitdagende mix van haar Nederlandstalige (pop)muziek prachtige choreografieën van Ed Wubbe en spectaculaire visuals. Eind september start de reprise van de show en zal daarmee o.a. in steden als Amsterdam, Assen, Eindhoven en Groningen te zien zijn. Voordat dit zover is zal Ellen deze zomer eerst te zien zijn op de Parade in Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Amsterdam.


Deel: