Donderdag 5 april is het weer zo ver! De finale van Het Rotterdams Open Podium is voor de vijfde keer terug in Theater Zuidplein. Dit jaar staat het Rotterdams Open Podium geheel in het teken van ons vijfjarig bestaan. Het thema is Modern Hollywood. Hierbij kunt u denken aan de Hollywood Sign, een rode loper, paparazzi, glamour en nog veel meer…Zien en gezien worden!

Zeven finalisten met verschillende genres, strijden om de felbegeerde titel winnaar 2011-2012. Wat we vooral zullen terug zien is cabaret, live-bands en sing & songwriters. Juryvoorzitter is niemand minder dan comedian Jandino Asporaat (ook wel bekend van De Dinoshow). De officiële opening wordt gedaan door Wethouder Laan van kunst en cultuur en de avond wordt gepresenteerd door Roel Pot.

Dit jaar doen aan de finale mee: Angelique Schipper (cabaret), Miranda Berendsen (solo zang), Hicham (Stand-up comedy), Forecast Jay Reign (Band), Miel on Tour (Cabaret), TRIO TRIO (Cabaret), Timothy’s Love and Pop (band). In de finale zijn er twee prijzen te winnen: de hoofdprijs en de publieksprijs. De hoofdprijs is een avondoptreden in seizoen 2012-2013 in Theater Zuidplein en begeleiding van het theater om programmeurs elders in Nederland te interesseren voor het aanbod van de artiest(en). Dit jaar is het prijzenpakket uitgebreid: de winnaar krijgt ook 7 dagdelen professionele regie aangeboden. De vakjury zal bepalen wie deze prijs wint. De publieksprijs omvat de mogelijkheid voor een optreden tijdens de nazit van een reguliere voorstelling in Theater Zuidplein, uiteraard in goed overleg met het theater.

Deel: