Op vrijdag 13 april wordt in de Utrechtse broedplaats Kytopia, de première van het duizelende kinderprogramma Falusofie vertoond. Het programma gaat over vier jongens die wekelijks samenkomen in hun ‘kantoor’ om een thema uit de volwassen wereld te onderzoeken. In het programma ‘Falusofie’ gaan de karakters elke aflevering op zoek naar de betekenis van het ’thema van de week’. Ieder doet dit op zijn eigen manier. Zo struint het interviewduo Eddie en Yannick de Utrechtse straten af om volwassenen, kinderen en specialisten aan de tand te voelen, gaat Professor Knispel op een wetenschappelijk manier te werk en neemt Poernaka een minder succesvolle weg om een helder beeld van het onderwerp te krijgen. Deze verschillende tactieken leiden tot rare situaties, maar resulteren altijd in de juiste uitkomst in de wereld van Falusofie.

Edward Cook (filmmaker en medeoprichter van skateboardorganisatie Falus), kwam samen met kunstenaar Rezenne Gidey (Poernaka) en Falus partners Addie Knispel en Yannick Kalaydijan bijeen, om deze pilot tot stand te laten komen. Cook: “Kinderen zien dingen heel anders dan volwassenen, wij willen de meningen van kinderen en volwassenen vergelijken en kijken wat er uitkomt.” Het hele team ging aan de slag in en rondom de creatieve broedplek Kytopia. Met creatief knutselwerk en hier en daar wat vuurtjes is deze pilot tot leven gekomen.

Het gezelschap is samen met Kytopia op zoek naar een platform voor een vervolg op Falusofie. Daarom nodigen de makers van het programma en de kinderen, belangstellenden uit voor de première op vrijdag 13 april. Samen wordt er dan gekeken naar de eerste aflevering en zal er naar hartelust snoep worden gegeten. Om alvast in de stemming te komen, is de trailer te zien op de website van Falusofie: www.falusofie.nl, daar zijn overigens ook enkele kaarten voor de première beschikbaar. Voor alle kinderen die niet naar Utrecht kunnen komen, is de pilot een dag na de release te bewonderen op de site.

Deel: