Red Eyes is een Metalband uit Amsterdam, die een unieke mix van verschillende stijlen tot een boeiend muzikaal geheel weten te brengen. Oldschool met een eigen inbreng die ik zelf nog niet vaak eerder heb gehoord. Ik ken maar één andere band waar ik ze mee durf en kan vergelijken, de Smalltown Nobodies uit mijn eigen 010 (Rotterdam). Ik zou ze weleens samen op één podium willen tegenkomen, hun muziek past goed bij elkaar.

Red Eyes bestaat uit de volgende bandleden: het vocale gedeelte wordt subliem ingevuld door Lucas Pruim die echt een heel eigen geluid voortbrengt. Gave stem! Zeker voor deze muziek. Yordi López en Mathieu Martel nemen het gitaargeweld voor hun rekening en zeker niet geheel onverdienstelijk. De heren spelen hard en strak, de solo's klinken ook erg lekker en vet. Sebastian Villannueva knalt lekker op de bass en Damian López neemt de drums goed onderhanden, zodat alles tot een groot geheel wordt gesmeed. De band Red Eyes heeft sinds 2008 een leuke serie optredens gehad en lieten de eerste keer live in Volta (Amsterdam) in een uitverkochte zaal horen wat ze konden.

Daarna volgden een serie optredens door heel Nederland, waaronder op podia als de Melkweg (Amsterdam), P60 (Amstelveen) en op festivals zoals Herrie in Schiedam. In 2010 was er een wisseling in de vocals, zanger Jason Steele werd vervangen door de stemkunstenaar Lucas Pruim en sindsdien is Red Eyes compleet en klaar om de studio in te duiken voor de opnames van het album waar ik het over ga hebben hier. Ik kan er niet omheen draaien, dit album is een sterk debuut van een band die nog niet echt heel lang bezig is. Het geheel ligt lekker in het gehoor en alles past als een puzzel. De muziek zit technisch goed in elkaar en is zeer strak uitgevoerd, gecombineerd met het aparte stemgeluid van Lucas. Gewoon een keigoed debuut van deze vijf metalheads. De cd opent met het nummer 'Crash', maar het enige wat er crasht zijn mijn speakers… Zeker als het later overgaat in het tweede nummer 'Obey The Beast'.

Heerlijk gewoon om deze pure metal met het eigen geluid van Red Eyes te horen. De rest van de nummers die gebracht worden zijn zeker de moeite van het luisteren waard. Tot aan het allerlaatste stuk, 'White Horizon', op deze cd, knalt het gewoon lekker. Het album wordt in eigen beheer uitgebracht en de release staat gepland op 27 maart 2012 vanaf 19:30 uur tot 23:00 uur, in Paradiso (Amsterdam). Daar zal ook hun nieuwe merchandise getoond worden. Als je echt een topavond wil hebben, zou ik zeggen, ga er even langs. Live zijn ze echt goed. Nu mijn oordeel over Red Eyes hun debuutalbum. Niets mis mee. Het enige waar wel wat aan gewerkt mag worden is het ontwerp van de hoes. Beetje erg eenvoudig, maar daar draait het dan ook verder niet om. Muzikaal gezien gewoon een geweldige plaat, waar niets op aan te merken valt. Het verveelt geen moment en ik luister er graag naar. (8/10)(eigen beheer).

Deel: