The Backcorner Boogie Band (The BBB) brengt zijn debuut-CD The Kotten Fields Sessions op 17 februari uit. The BBB is de nieuwe groep van Hendrik Jan Lovink – bekend van o.a. Jovink en het Zwarte Cross Festival – en telt maar liefst 12 muzikanten waaronder een heuse blazerssectie, drummer, gitaristen, bassist, mondharmonica- & Hammond-speler en twee achtergrondzangeressen. The BBB combineert (stevige) rock, blues, big band swing, boogie en soul en weet deze muzikale genres in pakkende en warme songs te gieten.

Terug naar de wortels, zowel qua muziek als beleving. Dat is wat The Backcorner Boogie Band is. De 12-koppige formatie rondom voormalig Jovink frontman Hendrik Jan Lovink haalt de mosterd niet uit het Achterhoekse Doesburg, maar aan de andere kant van de Atlantische Oceaan, namelijk de zuidelijke staten van de VS. De bakermat van de rock ’n roll, soul en blues geven de ingrediënten waarmee The BBB aan de slag gaat op de debuutplaat The Kotten Fields Sessions. Deze debuutplaat werd in een paar dagen tijd (live en analoog) opgenomen in een studio in het gehucht Kotten, diep verscholen in de krochten van het Achterhoekse Coulisselandschap. Het recept was simpel: Gewoon alle muzikanten bij elkaar in één ruimte, de taprecorder aan en let it roll!

Deze (tegenwoordig uitzonderlijke) manier van werken, in combinatie met de verschillende muzikale achtergronden van de muzikanten, geeft The Backcorner Boogie Band een volledig onderscheidend geluid ten opzichte van het gros van de hedendaagse Nederlandse bands. Pieter Kloos (o.a. Peter Pan Speedrock, Motorpsycho, Beef) verzorgde de mix en de mastering in zijn legendarisch The Void- studio in Eindhoven. Het levert een warm en afwisselend album op waarop The BBB wordt bijgestaan door (gast)muzikanten van o.a. Urban Dance Squad, Beef!, U-Gene & O-jay, Automatic Sam, Cool Genius en Lorrainville. De muzikanten gaan op het album terug naar hun muzikale roots maar ook naar waar het uiteindelijk allemaal om draait bij muziek maken: met je vrienden een toffe tijd hebben en spontane, gloedvolle muziek maken die uit het hart komt.

Deel: