Op 5 maart verschijnt ook in Europa, waaronder in Nederland, het album Rise Ye Sunken Ships van de New Yorkse band We Are Augustines, dat eerder in 2011 in thuisland VS werd uitgebracht. We Are Augustines is een vervolg op de in het Amerikaanse live circuit populaire band Pela die eerder door vervelende en noodlottige omstandigheden uit elkaar viel en waarvan de opnames van dit album aanvankelijk voor bedoelt waren.

Pela had met zoveel tegenslagen te maken – van slepende ruzies met hun voormalige platenlabel en management en interne spanningen binnen de band tot de zelfmoord van een van de bandleden, tevens de broer van zanger McCarthy – dat de band noodgedwongen werd opgeheven waarna frontman McCarthy en gitarist Sanderson besloten samen verder te gaan en onder de naam We Are Augustines de moeizaam tot stand gekomen Rise Ye Sunken Ships alsnog af te ronden en uit te brengen.

Na succesvolle tournees als support act voor The Boxer Rebellion in de VS en UK, verzorgt We Are Augustines nu het voorprogramma van The Maccabees tijdens hun Europese tour. Op 8 februari is de band te zien in Paradiso, Amsterdam. Nieuw werk waaronder de single Chapel Song wordt dan aan het Nederlandse publiek gepresenteerd.

Deel: