altNa haar muzikale start in 1978 heeft zangeres/ actrice Angela Groothuizen heel wat beleefd in de muziekwereld. De Dolly Dots, de film ‘Dutch Treat’, diverse tv-programma’s, dit is een hele kleine greep uit haar indrukwekkende carriére. Vandaag aan mij de eer om haar nieuwste album, getiteld ‘Ik Verdedig’ te mogen recenseren. Ik ben benieuwd….

Het album opent met de titeltrack ‘Ik Verdedig’, het is een lekker ritmisch nummer wat de sfeer er goed inbrengt. Al bij dit eerste nummer word duidelijk dat de liefde het hoofdthema van ‘Ik Verdedig’ is. Waar het tweede nummer ‘Ik Hou Van Dit Land’ over gaat is wel duidelijk, Angela’s liefde voor Nederland. Na het beluisteren ben ik er trots op om Nederlander te zijn, het gospelachtig nummer heb ik meerdere keren achter elkaar beluisterd….wat een topnummer!

Lekker “in the mood” gekomen klinkt ‘Thuis’ door mijn huiskamer. Het gaat over de sleur in het leven. Ook dit nummer is wat mij betreft een topper. Het jazzy nummer ‘Telkens Als Ik Je Zie’ laat horen wat Angela allemaal met haar stem kan, als de rest van ‘Ik Verdedig’ net zo goed is, dan zal het album door mij nog heel wat keren gedraaid worden. Nou…het wordt alleen maar beter!! Het nummer ‘Magnolia’, wat is dat mooi, haar stem, de gitaarbegeleiding, absoluut mijn favoriete track van het album.

Helaas komt daar achteraan wat mij betreft het minste nummer, ‘Maak Me Ongelukkig’, een countrynummer à la ‘Rawhide’. Nee, deze had van mijn niet gehoeven. Aangekomen bij track zes, komt het gelukkig toch goed. ‘Sinds Jij Er Bent’, doet me het vorige nummer al snel weer vergeten. Laat ik jullie net weten dat ik ‘Magnolia’ het beste nummer van het album vind, klinkt ‘Vinkeveen’ door mijn speakers. Wow! Ik ben van mening dat Angela’s stem het best tot zijn recht komt met de ballads, ‘Vinkeveen’….in een woord schitterend.

Nu wordt het me echt moeilijk gemaakt om te kunnen vertellen wat het beste nummer van ‘Ik Verdedig’ is, zodoende stop ik met het bepalen ervan. ‘Kalme Regelmaat’ is ook weer zo’n beauty, heerlijk! Begeleid door in het begin alleen maar een piano en een klein stukje met gitaar en viool, laat Angela tijdens ‘Niets Blijft’ wederom horen hoe goed ze eigenlijk is, subliem! Helaas klinkt het laatste nummer van ‘Ik Verdedig’ door mijn speakers, getiteld ‘Als U Het Wilt’…. inderdaad, helaas. ‘Ik Verdedig’ is een mooie collectie Nederlandstalige liedjes die met heel veel gevoeld gebracht worden. Jammer van ‘Maak Me Ongelukkig’, de overige nummers maken het ruimschoots goed. Angela, klasse! (8/10)(AGP Records/Bertus)

{slide=Tracklisting}

1. Ik Verdedig

2. Ik Hou Van Dit Land

3. Thuis

4. Telkens Als Ik Je Zie

5. Magnolia

6. Maak Me Ongelukkig

7. Sinds Jij Er Bent

8. Vinkeveen

9. Kalme Regelmaat

10. Niets Blijft

11. Als U Het Wilt

{/slide}


Deel: