Door de overweldigende belangstelling voor de musical Wicked van Joop van den Ende Theaterproducties, zijn er twee extra voorstellingen gepland op 6 en 13 december. De musical, met in de hoofdrollen onder anderen Willemijn Verkaik (Elphaba), Chantal Janzen (Glinda), Jim Bakkum (Fiyero), Pamela Teves (Madam Akaber) en Bill van Dijk (De Tovenaar), beleefde op zondag 6 november zijn feestelijke galapremière in het AFAS Circustheater in Den Haag.

Voor Wicked zijn inmiddels meer dan 130.000 kaarten verkocht. In de twee weken rondom de première zijn zelfs meer kaarten verkocht dan het aantal verkochte kaarten voor de succesvolle musicals Tarzan en Mary Poppins in dezelfde periode. De recensies over Wicked waren zeer lovend. “Wij zijn zeer verheugd met de goede reacties vanuit de pers, maar bovenal met de overweldigende reacties van het publiek. Het feit dat men zo positief reageert op deze voorstelling op onder andere social media en we in december nu twee extra voorstellingen spelen, bewijst dat het Nederlandse publiek Wicked heeft omarmd”, aldus Roel Vente, directeur Joop van den Ende Theaterproducties.

Wicked vertelt het verhaal van een onwaarschijnlijke vriendschap tussen de blonde, populaire en stijlvolle Glinda en de onbegrepen, strijdlustige, groene Elphaba. Wicked is een musical waarin niets is wat het lijkt en waarin vriendschap, eigenzinnigheid en oprechtheid weten te overwinnen. Wicked is zeven keer per week exclusief te zien in het AFAS Circustheater in Den Haag.

Deel: