Als het publiek het publiek gaat filmen, weet je dat je als band goed bezig bent. The Asteroids Galaxy Tour krijgt dit voor elkaar. In glitterskinny en een figuur waar de Toppers nooit aan zouden kunnen tippen brengt zangeres Mette Lindberg de afgeladen oude zaal van de Melkweg in extase. Het mag buiten dan hard regenen, binnen schijnt de zon.

Toegegeven, technisch gezien is The Asteroids Galaxy Tour weinig interessant. Vrijwel in alle liedjes worden dezelfde akkoorden herhaald en het enige dat wat afwisseling brengt is het refrein en de teksten van Mette. Maar dat wordt op het podium goed gemaakt door de trompet, een instrument waarvan menig popmuzikant het bestaan niet eens meer lijkt te weten. Live brengt dit blaasinstrument veel emotie en voor de muziek van The Asteroids Galaxy Tour vormt het de basis van de vrolijkheid.

Niet alleen Mette is extravagant gekleed, ook de overige bandleden hun best gedaan om er apart uit te zien. Zo draagt de trompettist een glittervest, de toetsenist een kapiteinspet met, jawel, glitters en de gitarist draagt als bovenkleding enkel een giletje, dat hij losjes open over zijn schouders heeft hangen. Leuk natuurlijk zo’n dresscode, maar wat de show vanavond maakte was niet de kleding, maar het plezier dat de bandleden op het podium hebben in het maken van muziek. Vooral van Mette spatte de energie af. En dat had zijn positieve weerslag op het publiek, dat uitzinnig was.

De band kon het enthousiasme van het publiek wel waarderen. Aan het einde van het optreden mocht het publiek daarom op de groepsfoto. Wellicht voor in het plakboek van Mette?

Deel: