Na de verwoestende tsunami een aardbeving op 11 maart in Japan kwam het ongeloof over de gehele wereld al snel. Ook de muziekwereld wilde een steentje bijdragen, zo zagen we gisterenavond al op tv. Meer dan 30 van de grootste namen uit de muziekindustrie hebben zich verenigd om geld in te zamelen voor de getroffenen van de aardbeving en tsunami in Japan. De inspanningen van deze artiesten hebben het album ‘Songs For Japan’ opgeleverd en is een compilatie geworden van 38 hits en klassiekers die als cd verkrijgbaar is.

Op ‘Songs for Japan’ staan o.a. tracks van zo ongeveer alle groten der aarde. Van Justin Timberlake tot Sade, van Bruce Springsteen tot U2. Klassiekers als John Lennon en Bob Dylan tot aan de nieuwe generatie als Lady Gaga en Justin Bieber. Stuk voor stuk hebben ze een nummer gedoneerd aan de cd, waarvan de inkomsten naar de getroffenen van de aardbeving en tsunami in Japan gaan.

Nummers ter steun, zoals U2’s ‘Walk on’ en Enya’s ‘If I could be where you are’, tot aan nummers in speciale uitvoeringen en live versies, zoals Sting en het Poyal Philharmonic Concert Orchestra met een live-uitvoering van ‘Fragile’, of de live-uitvoering van R.E.M. en ‘Man on the moon’, live in Tokio, hoe toepasselijk… De alternatieve versie van Michael Bubblé’s ‘Hold on’, en de accoustische ‘Pray’ van Justin Bieber en Bruno Mars ‘Talking to the moon’. Een paar fantastisch indrukwekkende accoustische versies, die kippenvel brengen bij de beelden van Japan.

De muzikale waarde van de cd is niet het belangrijkste. Het doel waarvoor de cd is gemaakt wel. Toch is deze cd er één om te hebben, ook voor de muziek, want op welk album vindt je zo veel hits en meesterwerken. Waar vindt je ‘Imagine’ en ‘Use Somebody’ op één album, staan de Foo Fighters en Adele op één cd? Waar vindt je de magistrale remix van Lady Gaga’s ‘Born this way’ (die eerlijk gezegd stukken beter is dan het origineel) op hetzelfde album als het gevoelige ‘Sunrise’ van Norah Jones.

Alle artiesten, platenlabels en publishers die hebben meegewerkt aan ‘Songs For Japan’, en dat zijn er heel wat, staan alle royalty’s af die voortkomen uit de wereldwijde verkoop van het album zodat er zoveel mogelijk geld voor het goede doel wordt ingezameld. Ook iTunes staat de inkomsten van het digitale album af aan het Japanse Rode Kruis dus als er één album is waarvan geen geld aan de strijkstok blijft hangen is het deze! Ook de inkomsten die Maxazine binnen krijgt bij de verkoop van deze cd via onderstaande link zullen worden afgedragen aan het Japanse Rode Kruis, dus schroom niet en help! (9/10)(Sony)

//

{slide=TRACKLISTING ‘SONGS FOR JAPAN’ Disc One: }
1. John Lennon – Imagine
2. U2 – Walk On
3. Bob Dylan – Shelter From The Storm
4. Red Hot Chili Peppers – Around The World (Live)
5. Lady Gaga – Born This Way (Starsmith Remix)
6. Beyoncé – Irreplaceable
7. Bruno Mars – Talking To The Moon – Acoustic Piano Version
8. Katy Perry – Firework
9. Rihanna – Only Girl (In The World)
10. Justin Timberlake – Like I Love You
11. Madonna – Miles Away – Live
12. Eminem featuring Rihanna – Love The Way You Lie
13. Bruce Springsteen – Human Touch
14. Josh Groban – Awake – Live
15. Keith Urban – Better Life
16. The Black Eyed Peas – One Tribe
17. P!nk – Sober
18. Cee Lo Green – It’s OK

{/slide}

{slide=TRACKLISTING ‘SONGS FOR JAPAN’ Disc Two: }
1. Lady Antebellum – I Run To You
2. Bon Jovi – What Do You Got?
3. Foo Fighters – My Hero
4. R.E.M. – Man On The Moon – Live
5. Nicki Minaj – Save Me
6. Sade – By Your Side
7. Michael Bublé – Hold On
8. Justin Bieber – Pray – Acoustic Album Version
9. Adele – Make You Feel My Love
10. Enya – If I Could Be Where You Are
11. Elton John – Don’t Let The Sun Go Down On Me
12. John Mayer – Waiting On The World To Change
13. Queen – Teo Torriatte (Let Us Cling Together)
14. Kings Of Leon – Use Somebody
15. Sting Featuring The Royal Philharmonic Concert Orchestra – Fragile – Live In Berlin
16. Leona Lewis – Better In Time
17. Ne-Yo – One In A Million
18. Shakira – Whenever, Wherever
19. Norah Jones – Sunrise

{/slide}

Deel: