Hugh Laurie, bij het grote publiek als Dr. House, in de gelijknamige tv-serie, brengt op 6 mei zijn debuutalbum ‘Let Them Talk’ uit. ‘Let Them Talk’ is een prachtige bluesplaat geworden die het best kan worden omschreven als de ‘Buena Vista Social Club voor New Orleans Blues’. Het album is geproduceerd door Grammy winnaar Joe Henry en opgenomen in Los Angeles en New Orleans.

Laurie verraste in 2010 al iedereen door piano te spelen op het laatste album van Meat Loaf, ‘Hang Cool Teddy Bear’. Maar ook in House M.D. verschijnt de 51-jarige Engelsman regelmatig met een muziekinstrument in zijn handen. Op het album is Laurie niet alleen op de piano te horen, maar ook verzorgt hij de vocals. In de studio is hij bijgestaan door niemand minder dan ‘Queen of New Orleans’ Irma Thomas, blues piano en hoorn grootheid Allen Toussaint, vocale legende Sir Tom Jones en in een speciaal memorabele samenwerking voor After You’ve Gone door zijn grote held Dr. John.

“In my imagination, New Orleans just straight hummed with music, romance, joy, despair; its rhythms got into my gawky English frame and, at times, made me so happy and sad, I just didn’t know what to do with myself,” aldus Laurie. “I love this music as authentically as I know how, and I want you to love it too. If you get a thousandth of the pleasure from it that I’ve had, we’re all ahead of the game”, aldus Laurie.

Met een platenmaatschappij als Warner Music achter zich is het vertrouwen groot dat Hugh Laurie het ook als muzikant ver gaat schoppen in de blues.

Deel: