Wie James Blunt zegt, zegt “You’re Beautiful”.
In 2005 brak ex-legerofficier James Blunt door met zijn debuutalbum ‘Back To Bedlam’ met daarop de megahit ‘You’re Beautiful’. Deze nummer 1-hit stond maar liefst ruim een half jaar in de hitlijsten en in die periode was het onmogelijk om een radio aan te zetten zonder de stem van Blunt te horen. .

Op 5 november 2010 zijn laatste verschenen album ‘Some Kind Of Trouble’. Met dit album waarop voornamelijk uptempo songs te vinden zijn, wil Blunt laten zien ook een andere kant te hebben. De eerste single hiervan ‘Stay The Night’ is weer veelvuldig op de nederlandse radio te horen en bereikt een 5de positie in de hitlijsten.

Woensdagavond 9 maart 2011 stond Blunt in een uitverkochte Amsterdamse Heineken Music Hall. En ditmaal geen staanplaatsen, maar Blunt wil een intieme sfeer creeeren en heeft de HMH laten vullen met loodrecht opgestelde rijen stoelen. Het idee van James om de zaal te voorzien van stoeltjes, trekt kennelijk een wat ander publiek. De zaal gevuld met een goed gemeleerd gezelschap, jong, oud, man, vrouw, iedereen lijkt redelijk verdeeld aanwezig.

Nadat de bandleden hun plek op het podium hebben opgezocht, de pianist zijn “minute of fame” claimt en de ogen van de zaal op zicht weet te richten, komt James Blunt zelf vanuit de zaal richting podium gerent. Met een soepele sprong werpt hij zich op het podium en de show kan echt beginnen.

Achter in de zaal is het geheel goed te volgen via grote beeldschermen maar ook het hoge podium in de HMH zorgt voor een goed overzicht. Al zullen de eerste rijen hier wellicht anders over denken, na 1,5 uur opkijken tegen de wat vreemde Engelsman.

James Blunt komt deze zomer opnieuw naar Nederland. Op 3 juli geeft hij een openluchtconcert in het Nijmeegse Park Brakkenstein.

Foto’s (c) 2011 Sander van den Berg

Was jij er ook bij? Vertel hier jouw verhaal!

Deel: