Wie ken het nummer niet……….. ’19’, de wereldhit van de Britse componist, muzikant Paul Hardcastle. In 1985 had hij een enorme hit met het nummer ’19’, een single die ging over de Vietnamoorlog. In dit nummer waren samples verwerkt van veteranen uit de oorlog die leden aan het post traumatische stressstoornis. ’19’ was de gemiddelde leeftijd van de soldaten die vochten tijdens deze oorlog. Deze leeftijd was aanmerkelijk lager dan de gemiddelde leeftijd (26 jaar) van de soldaten uit de tweede wereldoorlog.

Paul, geboren op 10 december 1957 in Londen, is een muzikant en componist, gespecialiseerd in de synthesizer. Vóór hij een solo carrière startte, was hij lid van de dance act ‘Direct Drive and First Light’. Paul had dan al naam gemaakt met in de dance-hitlijsten zeer goed scorende songs als ‘Horse With No Name’, een remix van het America nummer, ‘Rainforest’ en ‘You’re The One For Me’. Zijn stijl met invloeden uit de jazz deed het met name in Engeland zeer goed op de dansvloer. Hardcastle sloeg zijn vleugels echter regelmatig uit naar andere stijlen. Hij produceerde onder meer voor Ian Dury, Barry White en Phil Lynnott. Hardcastle bracht in 1991 zijn eerste Jazzmaster-album uit: een mix tussen dance en jazz.

Op 20 april van dit jaar gaf Paul nog een masterclass in de Apple Store in Regent Street in Londen. Hij demonstreerde hoe hij na 25 jaar een nieuwe remix heeft gemaakt van het nummer ’19’ met behulp van Apple apparatuur en software. De remix van het nummer ’19’ is op 19 april uitgebracht.

{slide=Paul Hardcastle – ’19’}http://www.youtube.com/watch?v=byCCmBwRjGw&feature=fvst{/slide}

{slide=Paul Hardcastle – Don’t waste my time}http://www.youtube.com/watch?v=rDJsJCAcRkQ{/slide}

Deel: