Als je vóór dit jaar een Soundgarden fan was, moest je jezelf tevreden stellen met het luisteren naar hun oude albums of ‘Black Hole Sun’ spelen op Guitar Heroes Rock Band. Dit jaar traden ze voor het eerst sinds 13 jaar weer op, ze waren de headliners bij Lollapalooza, ze releasden een niet eerder uitgebrachte single compleet met videoclip, en meest recent een optreden bij de talkshow van Conan. Wat een comeback………

Je mag je afvragen wat hun plannen voor de toekomst zijn. In een interview met een Canadees radiostation vertelde gitarist Kim Thayil dat er zowaar gewerkt word aan een nieuw studioalbum. “Het is heel waarschijnlijk, eerder dan je denkt dat we weer samen komen en lekker gaan jammen om te kijken wat er uitkomt” verklaarde hij. Wanneer een en ander echt gaat gebeuren is nog niet bekend, maar geduld hebben moeten we wel. De leden van de band zijn nog bezig met diverse projecten maar zodra ze daar mee klaar zijn zullen ze al hun energie gaan focussen op Soundgarden.

Thayil beloofde dat er live shows aan gaan komen. “We hadden een live album opgenomen maar hadden nog iemand nodig om hem te mixen”, vervolgde hij. “Ook wilden we een B-side collectie uitbrengen wat genoeg zou zijn voor twee of drie albums. We gaan nog meer live optreden en willen nog meer albums uitbrengen”. Dus…nog even geduld en we kunnen weer gaan genieten van deze fenomenale band!

{slide=Soundgarden – Black hole sun}http://www.youtube.com/watch?v=3mbBbFH9fAg{/slide}

Deel: