Afgelopen vrijdag trad Faithless voor de derde keer in Nederland op dit jaar. Na Paradiso en het Westerpark was het nu de beurt aan Ahoy. Zo’n 10.000 danceliefhebbers kwamen vanuit heel Nederland om de Britse dance-act nog eens te bewonderen. Baskerville, 3FM Serious Talent, zorgde ervoor dat de Faithless fans alvast in de stemming kwamen.

Om half tien was het zover… Sister Bliss, Rollo en de rest van de band betraden het podium, gevolgd door leadzanger Maxi Jazz. Na de intro volgt eerst ‘Sun to Me’, een nummer van het meest recente album, The Dance. Daarna volgt al snel misschien wel de bekendste hit, ‘God is a DJ’. Met dit nummer hebben ze sinds eind jaren negentig menig festival op z’n kop gezet. En ook, mede dankzij de mooie lichteffecten, sloeg dit nummer in als een bom.

Maxi Jazz, gekleed in één van zijn karakteristieke grote colberts, geniet zichtbaar van de reacties uit het publiek. Een vol Ahoy dat staat te springen blijft natuurlijk een indrukwekkend gezicht. Naast enkele nummers van The Dance passeren alle eerdere hits de revue; ‘Insomnia’, ‘Salva Mae’ en ‘We Come One’. En dit blijven toch de nummers waarvoor het publiek komt.


Foto’s (c) 2010 Stephen Hotsma

Was jij er ook bij? Vertel hier jouw verhaal!

Deel: