Sinterklaas is nog maar net in het land of het regent al cadeaus voor Guus Meeuwis! Gisteravond, 15 november, mocht de zanger in Carré twee Gouden en één Platina Plaat ontvangen van de goedheiligman. Totaal verrast door de onverwachte opkomst van Sinterklaas mocht Guus in het Koninklijk Theater de ene na de andere award in ontvangst nemen.

Als eerste kwam er een Gouden award voor het vorige week uitgekomen album Het Beste van Guus Meeuwis, dat is samengesteld ter viering van het 15-jarig artiestenjubileum van de zanger. Speciaal voor dit overzichtsalbum selecteerde Meeuwis zelf 20 nummers uit zijn oeuvre. Het is een schitterende selectie geworden van grote hits, beginnend bij de prille verliefdheid van Het is een Nacht en eindigend bij de chanson Laat mij in die Waan. Het tweede pakje was een Gouden award voor de registratie van de stadionconcerten Groots met een zachte G 2010 uit de zak van Sinterklaas.

Om het feest compleet te maken had Sinterklaas nog een laatste cadeau meegebracht; een Dubbel Platina award voor het onlangs met een Edison bekroonde studioalbum NW8! “Drie bekroonde platen, ik vind het echt geweldig. En om ze dan van Sinterklaas te krijgen is natuurlijk helemaal leuk. Het lijkt wel pakjesavond! Echt een grote verrassing. Vooral Goud voor het nieuwe verzamelalbum had ik niet verwacht. Die is pas drie dagen uit!” aldus een opgetogen Guus Meeuwis.

Sinterklaas voegt daaraan toe: “Het leek wel of pakjesavond al begonnen was. Hij had niet eens genoeg schoenen om de cadeaus allemaal in te doen dus ben ik maar langs gekomen in Carré om ze persoonlijk aan Guus te geven. Dat vind ik ook een feest, want daar kom ik niet zo vaak.”

Deel: