In een uitverkocht Paradiso, Amsterdam, trad afgelopen week de Amerikaanse Beth Hart op. De 38-jarige, die bekend werd met haar hitje ‘L.A. song (out of this town)’ heeft een zwaar leven achter de rug. Hart is daar echter openhartig over, en ook tussen de nummers door vertelt de zangeres dan ook veelvuldig over haar drank- en drugs verleden.

Het publiek van Beth Hart is niet het publiek dat je zou verwachten bij een popconcert. Haar stem kan dan ook vergeleken worden met Janis Joplin en Joan Armatrading, en de leeftijd van het publiek was daar ook aardig op afgestemd. Ook Beth heeft een enorme strot die rauw en stoer aandoet en op blote voeten geeft Hart zich ook volledig. Met dat gegeven is het dan ook niet verwonderlijk dat de enthousiaste Hart het publiek volledig meekreeg, en zeker bij ‘Leave the light on’ zong dan ook de voltallige zaal mee.

De emotie klonk veelvuldig door in de nummers van de zangeres, en kwam vanuit haar tenen. Hart trok dan halverwege de show ook huilend de zaal in, wat een gevoel gaf van saamhorigheid. Beth Hart voelde zich thuis in Paradiso, en met haar natte haren stond, maar ook rolde de zangeres dan ook letterlijk over het podium. Hart deed waar ze zin in had, en rookte dan ook rustig een peuk tijdens de toegift in de zaal waar een ieder na afloop snakte naar een sigaret.


Foto’s (c) 2010 Charlona Teerlink

Was jij er ook bij? Vertel hier jouw verhaal!

Deel: