Het nieuwe album van Marco Borsato, Dromen durven delen, is een verrassend nieuw album, waarbij hij eigenlijk zijn nieuwe weg duidelijk maakt. Marco Borsato en John Ewbank (componist) hebben echt geprobeerd verschillende stijlen, genres en belevenissen met elkaar te combineren. Buiten voor het respect dat ik altijd voor de persoon Marco Borsato heb gehad, ben ik nooit echt fan van zijn muziek geweest.

Dit album heeft toch mijn denken doen veranderen. Dit album heeft een afwisselingen van ballads, vlotte en vrolijke popnummers en gevoeligheid. De cd begint met ‘Dichtbij’; een pareltje qua compositie, een knaller waarmee je gelijk zin krijgt om het album af te luisteren. Zo werden van ‘Waterkant’ verscheidene versies uitgeprobeerd, en de huidige versie is het resultaat van de weg die Marco in wilde slaan.

Zeer verrassend vond ik het nummer ‘Vrij’, het leek wel een country nummer. Waar ik Marco al gelijk in een Robin Hood kostuum zag…. hieraan heeft Lange Frans zijn medewerking verleent, maar wel opvallend want als je goed naar de tekst luistert merk je dat dit nummer wel op Marco’s lijf is geschreven. Alleen ik kreeg er een beetje raar gevoel bij in eerste instantie. ‘Het donker’ is toch wel mijn favoriet en pakte mij gelijk! Voor het eerst staat er ook een kerstnummer op, getiteld ‘Kerstmis’! Een vrolijk kerstnummer dat zeker rond kerst veel gedraaid zal gaan worden op de radio. Ook het WK nummer ‘Schouder aan Schouder’ met Marco en Guus Meeuwis is toegevoegd aan dit album als laatste track.

{slide=Tracklisting}
1. Dichtbij
2. Als Rennen Geen Zin Meer Heeft
3. Zwart En Wit
4. Branden Aan De Zon
5. Niemand Weet
6. Vrij (Met Lange Frans)
7. Het Donker
8. Waterkant
9. Droom, Durf, Doe En Deel
10. Duizend Scherven
11. Kerstmis
12. Al Die Tijd
13. Schouder Aan Schouder (Met Guus Meeuwis)
{/slide}

{slide=Videoclip Waterkant}http://www.youtube.com/watch?v=u7kO54SicFM{/slide}

{slide=Videoclip Schouder aan schouder}http://www.youtube.com/watch?v=UJVEavAZvHk{/slide}

Daardoor is echt de cd een oor-gasme voor mensen die ook geen fan van Marco was voorheen. En gaat vooral de respect uit naar het resultaat, kijkende naar de gebeurtenissen van het afgelopen jaar. (9/10) (Universal)

{slide=Bestel nu!}

Dromen Durven Delen - Limited 3D cover
Dromen Durven Delen – Limited 3D cover
Marco Borsato

{/slide}

Deel: