Deze week zijn de Classic Rock Awards welke worden uitgegeven door het Classic Rock magazine uitgereikt. Dit heeft plaatsgevonden in het Roundhouse in Londen. De uitreiking werd gedaan door Alice Cooper. Voormalig Guns N’ roses gitarist Slash mocht een feestje gaan vieren nadat zijn solo debuut album werd uitgeroepen tot ‘Album of the Year’. Hij won deze award ten koste van Kiss, Iron Maiden en Wolfmother. De Australische rockers AC/DC kregen de ‘Band of the Year award’, Led Zeppelin’s Paul Jones kreeg de ‘Outstanding Contribution’ trofee.

Drie leden van Black Sabbath werden ook geëerd, bassist Geezer Butler werd tot ‘Metal Guru’ gekroond en de helaas overleden Ronnie James Dio werd postuum beloond met de ‘Tommy Vance Inspiration’ prijs. Voormalig Black Sabbath voorman Glenn Hughes accepteerde de ‘Childline Rocks Award’. Het Canadese trio Rush kreeg de ‘Living Legend Award’ welke werd opgehaald door voorman Geddy Lee. Verdere winnaars van awards waren de Rolling Stones met de ‘Re-issue of the Year Award’ voor hun album Exile on main St.

Hier de winnaars van 2010:

Best New Band: The Union
Breakthrough Act: Imelda May
Best Film: Oil Street Confidential
Event of the Year: Journey’s “Don’t Stop Believin'” On Glee
Best Reissue: Rolling Stones – Exile On Main Street
Band of the Year: AC/DC
Album of the Year: Slash – Slash
Classic Album: Cheap Trick – Cheap Trick At Budokan
Spirit Of Prog Award: Rick Wakeman
Tommy Vance Inspiration Award: Ronnie James Dio
Childline Rocks Award: Glenn Hughes (Deep Purple)
Classic Songwriter: Roy Wood
Innovators Award: Killing Joke
Metal Guru Award: Geezer Butler (Black Sabbath)
VIP Award: John Jackson
Outstanding Contribution Award: John Paul Jones (Led Zeppelin )
Living Legends Award: Rush

Deel: