Dit is de live-cd/dvd van het concert van 6 februari 2010 op het Hammer of Doom festival in Duitsland. Meestal ben ik geen enorme fan van live-cd’s. Bij de meeste lukt het niet goed om de sfeer weer te geven, en laat de geluidskwaliteit ook erg veel te wensen over. Ook zijn er veel bands die live gewoon lang niet zo goed zijn als op hun albums. Bij While Heaven Wept is dit gelukkig allemaal niet zo. De geluidskwaliteit is goed genoeg om je eraan te doen twijfelen of het echt live is opgenomen. Gelukkig word deze twijfel goed weggenomen door de perfecte weergave van de sfeer. Het publiek zingt mee, is enthousiast, en de energie springt van het hele optreden af. Verder lijkt de zanger op zijn best te zijn deze opname.

Dit album duurt meer dan 1 uur, en bevat allemaal nummers van vorige albums. Er staan 7 verschillende nummers op, waarvan sommige meer dan 15 minuten duren. De nummers zelf zijn aardig uitgewerkt, met grootse keyboardpartijen, en gitaarsolo’s die wel leuk klinken.

Iets wat ik wel een groot minpunt vind aan deze cd is dat sommige stukken echt enorm lang duren. Zo zit je bij de intro een paar minuten lang naar hetzelfde stukje te luisteren, wat steeds herhaalt word. Het stukje is niet slecht, maar gaat na een minuut toch wel vervelen. Ook zitten er in verdere nummers soms muzikale intermezzo’s die wel erg veel herhaling hebben. Dit zorgt dat je aandacht verslapt van de cd, wat erg jammer is.

Ondanks de goede kwaliteit van de opname valt de cd me toch een beetje tegen. De zanger probeert het nog goed te redden, maar de opbouw van de nummers is gewoon te langdradig. Verder denk ik dat deze cd meer een leuk souvenirtje is voor festivalbezoekers die er geweest zijn dan voor het grote publiek (6.5/10)

Deel: