De CD/DVD van de Britse band The Quireboys die we deze keer recenseren is net uit, ‘Live in London’ geheten. De opnames zijn gemaakt in de legendarisch Marquee Club gedurende hun ‘Monsters of Rock’ tour in 2004.

In Amerika staan ze bekend als The London Quireboys, ook al komen ze uit Newcastle, zijn een rockband die zijn begonnen zo rond eind tachtiger, begin negentiger jaren, met John Grey ‘Spike’ als leadzanger, Guy Griffin en Guy Bailey op gitaar, Chris Johnstone op piano/keyboard, Nigel Mogg op de basgitaar, en Ian Wallace op de drums.Hun eerste album was een hit, maar na onenigheden met hun platenmaatschappij duurde het lang eer ‘Bitter Sweet & Twisted’ uitkwam. De opkomst van de grunge muziek maakte het een uitdagende tijd voor ze.

De CD/DVD, wat zal ik daar over zeggen. Ik vind het niet raar dat ze bestempeld worden als een band die onvervalste rock speelt. De vonken vliegen er vanaf! Track voor track klinken de gitaren door mijn speakers. Onderbroken door de ballad ‘I don’t love you anymore’ is het één groot feest. Eigenlijk kan ik niet meer over deze CD/DVD zeggen behalve wanneer je van rock houd, je deze niet mag missen.(8/10)

{slide=Tracklisting}

1. C’mon
2. Misled
3. Hey You
4. This Is Rock ‘n’ Roll
5. Ther She Goes Again
6. Show Me What Ya’ Got
7. Tramps & Thieves
8. I Don’t Love You Anymore
9. Turn Away
10. 7 O’ Clock
11. Whippin Boy
12. Sex Party

{/slide}

Deel: