Zeg je Lucky Fonz III, dan zeg je dat hij een meisje heeft. Volgens de tekst van dit prachtige nummer is dit meisje fantastisch en hebben ze een geweldige tijd samen. Ik ben tijdens dit schrijven dan niet in het bijzijn van iemand, maar ik heb wel een heel plezierig moment als ik naar dit album luister. Simpele poëzie.

Otto Wichers (zijn echte naam) noemt zijn vierde album ‘Hoe Je Honing Maakt’ zijn derde debuut album. “De eerste was Engels en solo, de tweede was ook Engels en solo, op nummer drie kwam de zang mede tot stand met medewerking van Tjeerd Bomhof (van Voicst) en dit vierde album is samen met een band geproduceerd. Dus ja, eigenlijk is het mijn derde debuut album!”

Toen ik voor het eerst zijn single ‘Ik Heb Een Meisje’ hoorde, dacht ik eerlijk gezegd: dit is niet serieus te noemen. Totaal niet mijn smaak en de tekst is een grap. Maar deze mening moet ik laten varen, na het horen van het volledige album. Het is pure poëzie, gegoten in een heerlijk muzikaal jasje. Veel zangers verzinnen rijmwoorden om het te laten rijmen. ‘Lucky’ vertelt een verhaal en heel toevallig rijmt dit. Het is maar hoe je het ziet.

Een enorme variatie aan stijlen passeren de revue. Alles is in het Nederlands, maar dit maakt het zeker niet minder. In het nummer ‘Wat Ik Zou Zeggen Als Het Kon’ verontschuldigt Otto zich bijna tegenover zijn oma. Hij heeft een vriendin, maar ze rookt (gelukkig niet zoveel). Ook vertelt hij dat hij beroemd is en dat zelfs de minister zijn fan is. Ook heeft hij een kaartje voor zijn show, als cadeau voor zijn oma. En zij wordt dan natuurlijk zijn eregast.

Dit is een voorbeeld hoe een nummer van deze briljante artiest in elkaar kan zitten. Otto zingt over doodnormale zaken en weet hier zo’n fijne draai aan te geven dat het neigt naar een kinderversje met een volwassen ondertoon. Dan heb ik het wel over versjes van erg hoog niveau, kijkend naar het nummer ‘Jongens’. Een mooi gedicht over de zoektocht naar een bed, het liefst een twee persoons (je moet meteen goed beginnen), en een kussen erbij, want dat vindt zijn vriendin zo fijn. Maar ja, dan moet je wel een vriendin hebben. De eigenlijke oproep is dus naar een meisje, niet naar een bed.

Ik kan meer verhalen schrijven over de losse nummers, maar dit laat heel de charme van deze CD verdwijnen. Koop de CD en laat je betoveren door de prachtige teksten, ondersteund door de band ‘De Felle Kleuren’.

En hoe je nu eigenlijk honing maakt? Dat doen de bijen toch? (7/10) (Top-Notch)

Deel: