De derde editie van de R&B Throwback zit er weer op. Na twee succesvolle eerdere edities in 2008 en 2009 was de Heineken Music Hall ook dit weekend weer het toneel van de betere R&B artiesten. Keith Sweat, Joe en de dames van En Vogue stonden twee dagen op het podium in de Amsterdamse poptempel. Keith Sweat en Joe hebben recentelijk nog een nieuw album uitgebracht dus beiden waren dus ook vol enthousiasme naar ons land gekomen om dit nieuwe materiaal ten gehore te brengen.

Het was de Amerikaanse R&B zanger Joe die de spits afbeet. Hoewel in Nederland over het algemeen wat onbekender, kon de Amerikaan het publiek in zijn half uurtje flink opzwepen, aangezien de echte R&B fans zijn werk vanzelfsprekend kenden. Zijn zwoele stem bracht vooral de dames in vervoering, misschien wel het meest bij ‘If I was your man’, het nummer dat door de aanwezige dames met een grote bevestiging werd beantwoord.

De vier dames van En Vogue zijn het bekendste, en hoewel het viertal er enkele jaren tussenuit is geweest, hebben de jaren en de wisselingen in de groep geen afbreuk gedaan van de populariteit.’Don’t let go’, ‘Hold on’ en natuurlijk ‘Free your mind’ werden voluit meegezongen door het toegestroomde publiek. En Vogue brengt binnenkort nog een nieuwe cd uit, en ook in de Heineken Music Hall waren de verwachtingen voor dit nieuwe werk hooggespannen.

Afsluiter van de avond was Keith Sweat. De bijna 50-jarige zanger kreeg het gehele publiek lekker mee, en ook hier reageerden vooral de dames op Sweat’s diepgebruinde stem en looks, om na afloop in extase de zal te verlaten. De R&B Throwback is nu drie maal in de HMH gehouden, maar als het aan ons ligt mag het de komende versie in de zomer op het voorplein worden gehouden.

Foto’s (c) 2010 Freddie de Roeck

Was jij er ook bij? Vertel hier jouw verhaal!

Deel: