We hebben reeds diverse albums mogen ontvangen en recenseren. Het album dat we nu voor ons hebben, [[Chris Reece]], is er een die we niet goed weten te waarderen. Het is een album van ‘you hate it or you love it’. Na de eerste keer luisteren van het album hebben we toch een eerste indruk weten te vormen. Na de tweede keer luisteren was de eerste indruk weg gevaagd. Het Zwitsers duo achter Chris Reece heeft ons laten genieten.

De heren achter Chris Reece zijn [[Christian Hirt]] en [[Roberto Pagliaro]]. Deze heren hebben hun sporen verdient in de Alpen. In de Benelux zijn ze relatief onbekend. Door het in een slaan van de handen hebben de club DJ, Roberto, en producer, Christian, een strak album afgeleverd. De heren willen de top gaan bereiken, niet alleen in Zwitserland.

De opbouw van de nummers zijn allemaal goed. Ze beginnen rustig en ze voeren het op tot een prima geheel. Als je goed luistert hoor je veel verschil in de onderlinge tracks. Maar dat maakt het ook weer erg toegankelijk en prima om het te mixen of te samplen. Het album vinden wij niet raadzaam om dagelijks in de auto op te zetten. De doordringende toon van de synthesizer kan gaan irriteren. Maar zet je het op om een heerlijke chill avond te hebben, dan zit je gebakken. De warme positieve sound zal je niet ontgaan als je het album luistert. Als je het op in de club hoort dan herken je het direct. Met het album ‘The Divine Circle’ laat Chris Reeceeen mix van aanstekelijke house, diepe progressive en een snufje trance horen. Chris Reece werkte voor het debuutalbum samen met vocalisten als [[Nadia Ali]], [[Sam Obernik]], [[Abigail Bailey]] en [[Colton Ford]]. De Chris Reece ‘The Divince Circle’ is compleet. (6/10)

{slide=Tracklist}
1 Headonism (Album Version)
2 The Notice (Album Version)
3 Still Breathin (Album Version)
4 The Divine Circle (Album Version)
5 Heart Without A Face (Album Version)
6 Never Let Me Go (Album Version)
7 Searching The Blackbox (Album Version)
8 Salvation (Album Version)
9 Tonight (Album Version)
10 Right Back (Album Version)
11 Madonna’s Secret (Album Version)
12 I’m With You (Album Version)
13 Shades Of Blue (Album Version)
14 Island Of Love (Album Version)
15 Overflow (Album Version)
{/slide}

Deel: