Het debuutalbum, “Folk is not Happy”, van [[John Carrie and Moore Green]] dat in de zomer van 2007 uitkwam, was van een dusdanig niveau dat een doorbraak naar een groter publiek onderweg was. Nu we 3 jaar verder zijn hebben wij van Maxazine het genoegen om de cd “Clearing Air” te mogen recenseren. De weg die was ingeslagen met hun debuutalbum word gelukkig op “Clearing Air” voortgezet. Heerlijke nummers, zoals “Fists can Fly” zijn vergeleken met de songs op “Folk is not Happy” instrumentaal gezien wat experimenteler. Het kortste liedje “Aquarium Management” (44 seconden) is daar een goed voorbeeld van. De tekst bestaat uit maar één regel “Last night I had a terrible dream, I dreamt I was the aquarium manager”.

Verder is de cd een stuk serieuzer. Met Carrie’s mooie stem word je soms bijna gehypnotiseerd. “Clearing Air” mag dus bestempeld worden als een fantastische cd. Het genoegen was dus geheel onzer zijde om deze cd te mogen beluisteren en recenseren. (8/10).

Deel: