Het lijkt er op alsof [[Beatstad]] een klein beetje op zijn retour is. De zesde editie van het Haagse festival trok gisteravond slechts 39.000 mensen naar het [[Malieveld]], waar 43.000 kaarten waren verkocht. 4.000 Mensen vonden de line-up van dit jaar dus uiteindelijk niet de moeite waard. Vreemd, want met de crème de la crème van de Haagse muziek op het podium, aangevuld met twee van Nederlands grootste talenten mocht het publiek dit jaar toch dik in zijn handjes knijpen.

Het waren [[Di-Rect]], [[Waylon]], [[Caro Emerald]] en [[ReBelle]] die het publiek mochten opwarmen voor de grote afsluiter van de avond: [[Anouk]]. Voor het eerst is het de organisatie van Beatstad gelukt deze rockchick te boeken, en het was inmiddels ook alweer een tijdje geleden dat Anouk in Nederland optrad. Donderdag was het Malieveld ondergelopen door hevige regenbuien, maar doordat de organisatie vrijdag met man en macht werkte om het terrein zo droog mogelijk te maken kon het festival gewoon doorgaan. Op de natte plekken waren rubberen platen neergelegd met daarop houtsnippers, en het publiek trok gewoon een regenlaars en poncho aan.

Opener ReBelle overtuigde goed met hun nieuwe sound, en gaf na een half uur het stokje over aan Caro Emerald. De zangeres kwam dit keer ietsjes minder uit de verf dan we van haar gewend zijn, wat misschien te wijten viel aan het koude weer. [[Motown]]-er Waylon was zoals gebruikelijk weer helemaal top en de Haagse rockers van Di-rect lieten ook op Beatstad goed horen waarom de nieuwe zanger [[Marcel Veenendaal]] is aangetrokken. Overduidelijk is de band gegroeid sinds het vertrek van [[Tim Akkerman]], en het publiek sloot de vernieuwde band dan ook snel in hun armen. Slotact Anouk kwam op in haar winterjas. Het weer was zo omgeslagen met Di-Rect, dat de kou door merg en been ging. Anouk liet echter meteen horen waarom de organisatie van Beatstad de zangeres heeft uitgenodigd als afsluiter. Of je nu van haar muziek houdt of niet, Anouk liet duidelijk horen dat zij Nederlands beste zangeres is van dit moment.


Foto’s (c) 2010 Freddie de Roeck

Was jij er ook bij? Vertel hier jouw verhaal!

Deel: