Los van elkaar van New York naar Los Angeles verhuisd, ontmoetten de drie leden van [[The Ettes]] elkaar om enkele jaren later al te mogen touren met [[Kings of Leon]] en [[The Dead Weather]]. Flink ruige punkrock/garage die het drietal op ‘Look at life again soon’, het tweede album van de band, laten resulteren in een heerlijke mix. Strakke drums en de stem van zangeres Lindsay Hames. ‘Chilled hidebound hearts’ doet de luisteraar ook als hij niet weet dat de plaat is geproduceerd door Liam Watson, die eerder [[The White Stripes]] produceerde, met vleugen denken aan ‘7 Nation army’.

The Ettes zijn ook net zo lekker als de band van [[Jack White]], hoewel wat ongepolijster. Goed, we moeten eerlijk zijn, de band klinkt bij vlagen als 13 in een dozijn, een band zoals er ieder jaar tien op [[Lowlands]] staan, maar de combinatie van 2 dames en een man maakt van The Ettes soms toch niet even iets wat meer aandacht vraagt dan de muziek op zich. Jaren ’90-garagerock met invloeden van de jaren ’60, The Ettes moeten het niet hebben van sterke composities, maar meet van de performance.

Opvallend aan ‘Look at life again soon’ is het algehele geluid van de plaat. Watson laat het klinkenalsof de plaat in zijn geheel analoog is opgenomen in een oude garagebox. Kaal, hol, maar doeltreffend. Beste nummer van de cd is voor mij ‘Crown of Age’. En niet van mij alleen, want het nummer werd destijds op de soundtrack van de film ‘Whip it’ gezet. Een tijd geleden inderdaad, want de cd stamt al uit 2008, en heeft met ‘Do you want power’ reeds een stuk betere opvolger uitgebracht. Dat de cd nu pas in Nederland te verkrijgen is, ligt aan platenlabel [[Suburban]] die de band enkele maanden geleden onder haar hoede nam, en het album ook aan deze kant van de oceaan uitbracht.

Slotnummer ‘Where your loyalties lie’ is dan misschien nog wel het meest verrassende nummer van het album, dat in totaal slechts 11 nummers van nog geen 3 minuten draagt. Rekten de nummers wat langer uit werd het misschien eentonig, nu klinkt ‘Look al life again soon’ zoals we vroeger in onze jeugd in de kraakpanden wekelijks te horen kregen van optredende bandjes. En zijn we die tijd niet al lang ontgroeid? (6/10)

{slide=Kopen]}Look At Life Again Soon
Look At Life Again Soon
Ettes
{/slide}

Deel: