In maart van dit jaar kwamen [[The Van Jets]] met hun nieuwe album ‘Cat fit fury’, de opvolger van ‘Electric Soldiers’ uit 2007. De uit België afkomstige band heeft onder andere gestaan op [[Pukkelpop]] en [[Rock Werchter]]. Vanavond staan ze in het voorprogramma van hun tevens Belgische collega’s The [[Black Box Revelation]] op de main stage in [[Vera]] in Groningen. Nummers als ‘Down below’, The future en Electric soldiers’ kwamen langs en zorgden voor een goede vibe. Het publiek was dankzij de cachty garage van The Van Jets helemaal klaar voor de punkrock van The Black Box Revelation.

Met de aanstekelijke The Van Jets als voorprogramma bestegen The Black Box Revelation het podium. Deze tweemansband, bestaande uit drummer Dries van Dijck en zanger/gitarist Jan Paternoster, begon relaxed aan de eerste nummers als het punk/rock nummer ‘Where has all this mess begun’ en het bombastische ‘Sleep while moving’. Beide nummers van het nieuwe album ‘Silver Threats’ uit 2010.

Dat The Black Box Revelation een tweemansband is, is niet te herleiden aan het geluid dat ze produceren. De spreekwoordelijke denderende trein was met volle kracht aanwezig. De muziek dat de Black Box Revelation maakt is in de eerste plaats punkrock, maar krijgt bij ‘high on a wire’ een bluesrif mee. Deze single uit 2009 was het eerste nieuwe werk sinds hun goed ontvangen debuutalbum ‘Set your head on fire’ uit 2007. Naar aanleiding van dit album volgden goede recensies en optredens op de grote festivals van België.

Van ‘Set your head on fire’ kwam voor het actief meezingend en bewegende publiek ‘I think I like you’, een cathy punksong wat de sfeer nog meer ten goede kwam. Voor de mensen die meer zin hadden in seks, was ‘Love Licks’ in de aanbieding. Voordat ook maar iemand er erg in had, was de trein genaamd The Black Box Revelation voorbij geraasd. De twee veelbelovende Belgische bands hebben nog heel wat successen in het verschiet liggen. Wees dan ook niet verrast wanneer je ze deze zomer op de festivals tegenkomt. Vergeet dan niet om een kijkje bij ze te nemen, want het is zeker de moeite waard!


Foto’s (c) 2010 Shanna Wiggerman

Deel: