[[Pink Floyd]] heeft donderdag het proces gewonnen dat de legendarische Britse groep had aangespannen tegen haar platenlabel [[EMI]]. De band had EMI voor de rechter gesleept omdat het bedrijf individuele nummers van Pink Floyd via internet wilde gaan verkopen. De rechter heeft dat nu verboden. Bovendien moet EMI 40.000 pond (44.000 euro) kostenvergoeding betalen. De rechter beslist later over de omvang van de boete die de onderneming krijgt opgelegd. Pink Floyd zit al sinds 1967 bij EMI. De band stelde tijdens het proces artistieke controle over zijn werk te willen behouden. Ook heeft Pink Floyd bijna nooit singles uitgebracht omdat ze liever heeft dat fans complete albums luisteren. Ook was de band het niet eens met de manier waarop de royalty’s zouden worden berekend van de nummers die online werden verkocht.

Deel: