[[So Many Dynamos]] is afkomstig uit St. Louis en bestaat uit zanger Aaron Stovall, de gitaristen Griffin Kay en Nathan Bernaix en drummer Clayton Kunstel. Voor het eerst sinds de oprichting in 2002 bezoekt de band nu Europa. Dat ter gelegenheid van hun derde album ‘The Loud Wars’ dat in juni 2009 al is uitgebracht. In Nederland zijn ze nog totaal onbekend maar toch is het zeker de moeite waard om hun muziek te beluisteren. So Many Dynamos is een beetje zoals [[Weezer]] in hun vroegere jaren, of het minder bekende [[Q and not U]]. De jongens speelden gisteren in het Rotterdamse [[Rotown]] voor veel te weinig man. Slechts een twintig-tal bezoekers kwam op het optreden af, wat schandalig genemd mag worden, aangezien So Many Dynamos meer verdiend, veel meer. De punk-rock van de band kwam door de lege zaal helaas niet tot zijn recht, wat jammer is, want de band speelt het hele concert strak, alsof ze in een vol stadion staan. Niet alleen nummers van hun laatste album, maar ook de wat oudere nummers, van hun vorige album ‘Flashlight’. ‘The Artifact of Sounds” van hun laatste CD mag genoemd worden als hoogtepunt van de avond, respect voor de heren, aangezien een waanzinnige menigte voor je neus meer zal inspireren dan een handjevol toeschouwers tegen de bar aangeleund. Gelukkig heeft So Many Dynamos genoeg ervaring, want geen moment verloor de band het enthousiasme waarmee ze het concert begonnen. ‘The Loud Wars’, die de band met deze tournee aan het promoten is, werd met gevoel voor detail en nuance geproduceerd door [[Death Cab For Cutie]]-gitarist Chris Walla en gemixed door [[Alex Newport]] ([[The Mars Volta]]). Het album bevat een combinatie van de bands energie en complexiteit. Ze lijken zichzelf ieder nummer te willen pushen om een perfecte balans te vinden tussen dansbare en experimentele rock. Of dit is gelukt kun je het beste zelf beoordelen.

Copyright 2010 Stephen Hotsma

Deel: