Op 13 maart zijn de halve finales van de Clash of the Cover Bands in Paradiso, Amsterdam. Uit honderden bands bleven een 16-tal coverbands over, die gaan strijden om een plaats in de finale, waar het gaat om een platencontract bij Elmic-records. Een van de bands, die op 13 maart in Paradiso speelt, is de band “The Free Radicals”. Wij spraken met hun manager Simon Smids en vroegen hem wat de muzikale invloeden van The Free Radicals zijn.”Ons van het entertainen is om op zoveel mogelijk locaties en aangelegenheden een fantastisch feest neer te zetten. Dit betekent dat we veel nummers uit de top 100 voorbij laten komen. Interactie met ons publiek staat centraal, met een groot aandeel Nederlandstalige muziek is dit altijd een succes. Ook de Engelstalige muziek varieert van rock en roll uit de jaren 60 tot de actuele top 40. Oftewel voor een ieder wat wils”.

Over het hoogtepunt van de band vertelt Simon: “In de 2,5 jaar dat The Free Radicals bestaan hebben we al meerdere hoogtepunten gekend maar het absolute hoogtepunt was een optreden op een prachtig podium zwevend boven het water op de [[Sneekweek]] met zo’n 2.000 man aan publiek. Onze band bestaat uit Tycho Olgers(toetsenist).Hij heeft de naam The Free Radicals bedacht samen met Bram Niemendal (drummer) en Sybe Bakker (zanger). Later aangevuld met Hanno de Vries (gitarist) en Remco Sikkes (bassist). We zijn begonnen doordat een aantal jongens lekker muziek wilde maken en zijn uitgegroeid tot een goed lopende coverband. Over de toekomstperspectieven is Simon kort maar duidelijk: “Wat wij willen is een goed geroutineerde coverband worden met een mooie show en geweldige optredens van kleine kroegjes tot grote podia. We willen vooral onze eigen stijl blijven volgen, dus eigenlijk waar The Free Radicals voor staat”.

Het leukste aan optreden, tja, dat is makkelijk” vervolgt hij,” Onze kracht zit vooral in hetgeen hoeveel plezier wij zelf hebben op het podium. Gelukkig weten we dit over te brengen op het publiek zodat we met zijn allen een superavond beleven! Zolang ons publiek zo enthousiast blijft en wij merken dat keer op keer de muzikale inhoud beter en beter wordt, blijven wij er veel lol in houden. Op het moment spelen we alleen nog covers maar zijn zeer zeker aan het nadenken over eigen nummers en hoe dit vervolgens in ons genre toe te passen. Hoofdzakelijk blijven we toch prachtige covers spelen met een Free Radicals tintje waarbij de nummers kwalitatief hoog worden uitgevoerd”.

Willen jullie meer weten over The Free Radicals, kijk dan op hun website www.thefreeradicals.nl

Deel: