In de aanloop van de halve finales van de [[Clash of the Cover Bands]] ging Maxazine op bezoek bij de verschillende halve finalisten. Een van de bands, die op 13 maart a.s. in [[Paradiso]] gaan strijden om een plek in de finale op 10 april in de [[013]] in Tilburg, is ‘Souk Ma Lens’. In de huidige samenstelling bestaat de band nu zo’n anderhalf jaar. Gitarist René, bassist Johan en toetsenist Bobby zaten al eerder samen in een bandje. na het plaatsen van een advertentie, werd er een zanger gevonden in de persoon van Patrick. De band was compleet toen Bob Schimscheimer zich bij hun voegde om de taken van drummer en muzikaal leider op zich te nemen. De vakjury van the Clash of the Cover Bands tekende na het laatste optreden op 12 december jongstleden het volgende verslag op: “De vijfmans BluesRock coverband Souk Ma Lens uit Baarn wist weer enorm te imponeren. Nummers van [[John Mayer]], [[The Doors]] en [[Crosby, Stills, Nash & Young]] werden weer op zeer hoog niveau uitgevoerd en overgoten met een Souk Ma Lens-sausje dat net wat extra’s geeft waardoor het eigentijds, boeiend en dynamisch blijft. Het blijft kloppen wat deze uitstekende muzikanten weten te brengen, wat vooral tot uiting kwam in hun interpretatie van “Against All Odds” van [[Phil Collins]]. Het publiek geniet van ademloos naar explosief, wordt dus geboeid van begin tot eind. Met een unanieme score door de vakjury tot winnaar gekozen staat Souk Ma Lens zeer verdiend bij de beste 16 coverbands van Nederland”.


Gevraagd naar welke muziekale invloeden ze hebben, blijkt dat deze niet echt ver uit elkaar liggen, [[Chris Cornell]], [[Jim Morrison]], [[Jeff Porcaro]], René Nodelijk, [[John Mayer]], [[Stevie Ray Vaughan]], [[Robert Cray]], de lijst is te lang om allemaal op te noemen. “Wat zijn de hoogtepunten van de band?”. Patrick vertelt: “Mijn nominatie als beste zanger en de show in Paradiso”, Bob vult aan: “Ik heb ooit het genoegen gehad om even te jammen met Joe Porcaro, de vader van [[Toto]]-drummer Jeff Porcaro en natuurlijk de ontmoeteng met mijn vrouw”, Johan heeft het ook over Paradiso, hier heeft de band hard naartoe gewerkt, veel gerepeteerd, kritisch de opnames beluisteren en altijd de puntjes op de “i” zetten.” We zijn eigenlijk nooit 100% tevreden, vervolgt Johan. Bobby is ervan overtuigd dan het hoogtepunt nog moet komen, binnenkort Paradiso waar we supertrots op zijn. De band zit in een sneltrein en niemand weet waar hij gaat stoppen.

Momenteel speelt de band alleen maar covers. Op de vraag of ze ook eigen nummer hebben, is het antwoord dat deze nog even in de koelkast staan, we wachten het juiste moment af. Naar alle waarschijnlijkheid gaan ze een cover releasen, het plan ligt al klaar. Over het leuke van optreden zijn ze het ook allemaal eens, de interactie met het publiek, het samen zijn met vrienden en het plezier wat we op het podium hebben. De waardering van het publiek, daar hechten we veel waarde aan en doet ons goed. Wil je meer horen en zien van Souk Ma lens, kijk dan op de websites http://www.soukmalens.com of http://souk-ma-lens.hyves.nl

Deel: