Van de negen bands die begin januari in de Tilburgse [[013]] stonden, speelde er één een thuiswedstrijd in de regio-finale van de [[Clash of the Cover Bands]]. Tributör, de 5-mans metalcoverformatie uit de stad van [[Willem II]]. In een nek aan nek strijd versloegen de Tilburgers de concurrentie. 13 Maart staan ze in de halve finale in Paradiso, en dus spraken we met drummer Carl Vereijken en gitarist Harry Mutsaers. Carl: “Tributör in de huidige bezetting bestaat vanaf begin 2008. De band bestaat uit ervaren muzikanten die elkaar gevonden hebben in de voorliefde voor de oude hardrock en heavy metal uit de jaren 70 en 80.” Harry weet het lekker aan te vullen: “Het komt er dus op neer dat we onze eigen jeugdhelden coveren. Denk hierbij aan [[Iron Maiden]], [[Judas Priest]], [[Kiss]], [[Manowar]], [[Ozzy Osbourne]], [[Black Sabbath]], [[Saxon]], [[Thin Lizzy]], [[AC/DC]] etc. etc. etc. Ons motto luidt immers: we pay tribute to the Gods of rock. Inmiddels is de band ook uitgegroeid tot een hechte eenheid op en naast het podium. Zeker op het podium wordt dit uitgestraald: een energieke show die met volle overtuiging wordt gebracht. Muzikaal is het genieten maar ook visueel willen we knallen. Deze combinatie, evenals de interactie met het publiek, onderscheidt ons van onze vele concullega’s.”

Wat zijn de hoogtepunten van Tributör dan, want rockbands zijn er, zo lijkt het soms, meer dan bands uit alle andere genres bij elkaar genomen. Kan een band dan wel hoogtepunten hebben in de rij van al die kleine donkere kroegjes? Harry lacht: “De afgelopen 2 jaar hebben we reeds een behoorlijk aantal mooie momenten meegemaakt, hoewel we natuurlijk hopen dat de mooiste momenten nog moeten komen. Het kiezen van hoogtepunten is vrijwel onmogelijk; vrijwel ieder optreden heeft natuurlijk zijn charme/hoogtepunt. Maar goed, om toch enkele hoogtepunten te noemen; [[Dynamo]] (Eindhoven), [[Baroeg]] (Rotterdam), [[Effenaar]] (Eindhoven), [[013]] (Tilburg), De Paap (Den Haag), The Rambler (Eindhoven) en De Rots (Antwerpen).” Toch is het Carl die Harry laconiek moet verbeteren: “Op 13 maart gaan we ons mooiste hoogtepunt beleven in de halve finale van de Clash of the Cover Bands in Paradiso. Paradiso….damn. Hiermee wordt een jeugddroom werkelijkheid, want iedere zichzelf respecterende muzikant wil toch een keer in Paradiso staan!? Overigens wordt op 13 maart ook ons nieuwe bandlogo voorgesteld, evenals ons nieuwe shirt! En ja, voor al diegenen die ons vergezellen naar ons Paradiso avontuur hebben we een “special edition” Paradiso shirt laten drukken! Speciaal bedankje naar onze trouwe volgelingen, een groep volgelingen die maar groeit en groeit. Geen [[KISS]] army, maar een Tributör army dus! Je begrijpt dat wij maar wat trots zijn op hetgeen wij in die kleine 2 jaar hebben weten te bereiken!” Terecht, als je het ons vraagt.

Als je kijkt naar de agenda van de band, valt het op dat Tributör niet slecht bezig is, de band heeft nog verschillende optredens in het verschiet dit jaar. Zit er een geoliede machine achter de ’80’s rockcoverband? “Tot nu toe doet Tributor nog echt alles in eigen beheer. Dit betekent met z’n allen de schouders eronder en hard werken. Ook boekingen worden (nu nog?) zelf geregeld en dan valt toch op dat de band zonder officieel boekingskantoor minimaal 20 tot 30 optredens per jaar weet te regelen. Hier is ook de opzet: hard werken, kwaliteit leveren en zorgen dat je wordt teruggevraagd. En ja, dat lukt ons vaak, heel vaak! De toekomst van Tributor is vrij eenvoudig: Optreden, optreden en als het mogelijk is….nog veel en veel meer optreden. Voor 2010 staan er inderdaad al zo’n 20 optredens geboekt, en we zitten pas in februari! Inmiddels wordt, naast het flink uitbreiden van onze cover setlist, ook gewerkt aan eigen nummers en de bedoeling is om op termijn een cd op te nemen. Verder hebben we ons eerste optreden in Duitsland weten te strikken: 15 mei speelt Tributor in Winterberg op de Ascention Rally van de [[Harley Davidson]] Club Nederland. Dit betekent dat Tributor inmiddels ook in staat is niet alleen een hardrock/metal optreden neer te zetten, maar ook een optreden met classic rock. Natuurlijk wordt onze show ook nog verder uitgebreid, want dit hoort bij de jaren 70/80. Verwacht dus rook, bommen en licht ! Maar op dit moment, om een cd titel van een van onze helden te verbasteren; no sleep ‘till Paradiso!” aldus de jongens van Tributör, die 13 maart in de middag al in Paradiso staan.

Voor hen die niet willen wachten tot de 13e, 27 februari staan ze in Rockcafe Backstage in Nijmegen, en 5 maart in de Supermarkt in Den Haag.

Deel: