De Canadese zanger [[Leonard Cohen]] wordt dit jaar opgenomen in de Songwriters Hall of Fame (SHOF). Dit maakte SHOF-voorzitter en CEO, Hal David, bekend. Naast Cohen worden ook Jackie DeShannon, David Foster, Johnny Mandel en [[Earth Wind & Fire]]’s [[Maurice White]], [[Philip Bailey]], [[Verdine White]], [[Larry Dunn]] en [[Al McKay]] ingewijd. Op 17 juni vindt er een inwijdingsdiner plaats, waarbij ook prijzen zullen worden toegekend aan componisten en schrijvers die met hun werk wereldwijd een bijdrage leveren aan de populaire muziek. ‘De artiesten die dit jaar zullen worden ingewijd vertegenwoordigen het hart en ziel van ’s Werelds populaire muziek,’ zegt Hal David. ‘We verheugen ons op weer een memorabele avond waarop we hun buitengewone prestaties zullen eren.’ Leonard Cohen ontving dit jaar de Grammy Lifetime Achievement Award als eerbetoon aan zijn indrukwekkende carrière als songwriter en performer. Meer dan 2000 covers van Cohen werden opgenomen door artiesten als [[R.E.M.]], [[Bob Dylan]], [[Elton John]], [[Willie Nelson]], [[Jeff Buckley]] en onlangs [[Justin Timberlake]]. De 75-jarige Canadees is altijd bijzonder geïnteresseerd geweest in muziek, maar begon zich pas in 1966 te richten op het schrijven van nummers, nadat hij internationaal waardering oogstte met zijn gedichten. Leonard Cohen vergaarde decennia lang fans van verschillende generaties en nationaliteiten met zijn veelzijdige songteksten. Zijn huidige wereldtournee, die in 2008 van start ging, zorgt nog altijd voor uitverkochte zalen.

Deel: