In de aanloop van de halve finales van de [[Clash of the Cover Bands]] ging Maxazine op bezoek bij de verschillende halve finalisten. Een van de bands, die op 13 maart a.s. in [[Paradiso]] gaan strijden om een plek in de finale op 10 april in de [[013]] in Tilburg, is ‘Starpeople’ uit Woerden, publieksfavoriet uit de voorronde van Utrecht/Flevoland. John Blok, bassist van Starpeople vertelt: “Starpeople zal al lang in ons brein. De domeinnaam hebben Henk Bruggeman, onze saxofonist, en ik al een jaar of tien geleden vastgelegd, alleen moesten we nog de juiste muzikanten bij elkaar vinden. Kwaliteit bij elkaar vinden is moeilijk, vandaar dat de eerste repetitie pas in november 2008 plaatsvond. Starpeople maakt muziek uit de hoogtijdagen van de Jazzfusion, dus jaren ’80 en ’90. Denk daarbij aan [[Jaco Pastorius]]’ [[Weather Report]], [[Miles Davis]] en bands als [[Yellow Jackets]] en [[Steps Ahead]]. Ook al bestaan we nog niet zo lang, we hebben al leuke optredens gehad, zoals het festival ‘Jazz in Woerden’; dat was 5 maanden na onze oprichting al een hoogtepunt. Speciaal als voorbereiding op dit optreden heeft John Blok Starpeople toen ingeschreven voor een voorronde van The Clash of the Coverbands. Wat bedoeld was als “generale repetitie” heeft ons via gewonnen kwart, halve en regiofinale nu dus naar Paradiso gebracht! Stuk voor stuk hoogtepunten dus. De toekomst ziet er mooi uit, uiteraard eerst Paradiso voor de landelijke halve finale van The Clash daarna opnieuw ‘Jazz in Woerden’, maar nu als een van de hoofdacts, jazzfestival in Gouda en contacten met nog andere festivals…. het muziekleven is mooi!”

De Clash of the Cover Bands is een wedstrijd voor, zoals de naam al doet vermoeden, coverbands. Verschillende covers van o.a. [[Herbie Hancock]], [[Dave Weckl]] en [[Pat Metheny]] staan dan ook op het repertoire. “De muziek spelen die ons zoveel plezier heeft gegeven is wat we willen. Het feest van herkenning voor vele fusionliefhebbers. Starpeople concentreert zich voorlopig op het spelen van bestaande nummers. Er ligt eigen werk klaar en dat zal wellicht ooit in de setlijst opduiken. Wat telkens weer opvalt is dat, ondanks dat we instrumentale jazz spelen, het publiek erg positief reageert op wat we doen. Er is elke keer weer een klik met de mensen die ons zien. Er wordt gedanst en vaak komen mensen na afloop melden dat ze een deel van hun platencollectie hebben teruggehoord. Jeugdsentiment is een woord dat vaak valt en dat is precies wat we willen bereiken. Een coverband met een eigen ongebruikelijk repertoire.”

Starpeople staat in de tweede halve finale op 13 maart in Paradiso, samen met ‘Peen‘, ‘Profile’, ‘Souk Ma Lens’, ‘Campaign’, ‘B-One’, ‘Mr. Pink’ en ‘The Free Radicals’. Kaarten gaan snel, maar zijn nog te koop via de site van de Clash of the coverbands.

Deel: