Jón Thor Birgisson, de zanger van [[Sigur Rós]] gaat solo, tijdelijk tenminste. Birgisson, in de band Jónsi genaamd, brengt het album uit met nummers die hij schreef voor de band, maar uiteindelijk niet in het plaatje van de IJslandse band pasten. Eerder dit jaar bracht de 34-jarige Birgisson al een instrumentaal album uit, ‘Riceboy Sleeps’, samen met zijn partner Alex Somers. ‘Go’, de titel van de nieuwe CD, bevat nummers met voornamelijk Engelstalige teksten, en zal worden uitgebracht in maart 2010, en is geproduceerd door Pater Katis. Ter promotie van de CD, zal Birgisson in 2010 een wereldtournee doen zonder de band. Birgisson staat bekend om zijn hoge zang, waarbij veel gebruik wordt gemaakt van de kopstem, die je dan ook veelvuldig op de plaat zal gaan horen.

De tracklisting van de CD ‘Go’:
-Go Do
-Animal Arithmetic
-Tornado
-Boy Lilikoi
-Sinking Friendships
-Kolnidur
-Around Us
-Grow Till Tall
-Hengilas

Deel: