Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Level 42 in het Paard van Troje.

Concerttip dinsdag 30 oktober: Level 42 in het Paard van Troje

Met zestien top 40-hits en drie noteringen in de jaarlijkse Top 2000 is Level 42 geen onbekende in Nederland. De Britse jazzfunk-groep die in de jaren ’80 doorbrak met nummers als ‘Lessons in Love’, ‘It’s Over’ en ‘Running in the Family’ komt weer richting Den Haag.

Als je het hebt over jazz-funk is Level 42 één van de eerste namen die naar boven komt. De band maakte zich dan ook uniek door de combinatie van Mark Kings slap bastechniek en Wally Badarou’s synthesizersound. In de loop der jaren is de formatie van de band langzaam gewijzigd en hebben zij al vaak grote namen in de band gehad zoals Alan Holdsworth. Frontman en baslegende Mark King is echter altijd het centrale punt van de muziek gebleven.

Deel: