Ben jij toevallig binnenkort van plan om een concert bij te wonen van jouw favoriete artiest waar je al tijden lang naar uitkijkt? Dan is de kans behoorlijk groot dat je natuurlijk zo goed mogelijk voorbereid wilt zijn wanneer het eindelijk zover is. Echter, valt het op dat zelfs doorgewinterde concertgangers niet altijd aan alles denken. Gelukkig niets om je zorgen over te maken, want wij zijn er om je te helpen. Omdat het gewoon een stuk makkelijker is om goed voorbereid naar het concert te gaan, willen we een aantal praktische en vooral ook leuke tips met je delen. Zo is het bijvoorbeeld handig om een goede weekendtas te kopen voor het geval je naar een meerdaags concert gaat zoals Pinkpop bijvoorbeeld. Te vaak zien we dat mensen een koffer meenemen, maar dat is qua ruimte in de auto bijvoorbeeld helemaal niet handig. Wil jij nu meer tips? Dat kan!

Zorg voor tickets

Tickets klinkt vrij logisch, toch zien we regelmatig mensen voorbij komen die hun kaartjes thuis op tafel hebben laten liggen of de bevestigingsmail met de QR codes van de tickets niet zo snel kunnen vinden. Omdat er niets zo vervelend is dan te moeten zoeken, is het aan te raden dit allemaal vooraf goed te regelen. Ons advies is dus ook om de kaartjes niet alleen op je eigen telefoon op te slaan, maar bijvoorbeeld ook naar de rest van de mensen te sturen die meegaan. Handig is om dit in een groepsapp te doen, zodat iedereen direct toegang heeft. Neem daarnaast ook altijd een (opgeladen) powerbank mee, zodat je niet bang hoeft te zijn dat je zonder batterij komt te zitten.

Zorg voor een parkeerplek

Het verstandigste is om met het OV naar een concert te gaan, maar stel dat je toch met de auto gaat, dan is de kans groot dat er met jou nog duizenden auto’s staan en natuurlijk ook enorm veel pendelbussen. Het is daarom dus ook verstandig om vooraf je parkeerplek te reserveren, zodat je een stuk sneller uit de auto kunt en niet lang hoeft te wachten. Vaak kun je deze online bij het kopen van de tickets direct reserveren of anders naderhand via de website.

Kleine tas

Tijdens een concert is het niet handig om een grote tas mee te nemen. Omdat we heel goed snappen dat je wel een hoop spullen mee wilt kunnen nemen, is het verstandig om aanvullend een kleine tas mee te nemen. Koop een Valentino tas voor je telefoon, pasjes en sleutels, zodat je een grote tas, zoals een handtas, in het kluisje kunt laten. Zo heb je in ieder geval alle belangrijke spullen bij de hand en hoef je ook niet bang meer te zijn dat je iets kwijtraakt. Gelukkig zijn er tegenwoordig op iedere festivallocatie meer dan voldoende kluisjes, dus daar hoef je je geen zorgen over te maken. Je zult zien dat wanneer je bovenstaande tips volgt, het allemaal een stuk makkelijker en vooral ook relaxter wordt.

Deel: