Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Van Morrison @ TivoliVredenburg.

Concerttip dinsdag 30 april: Van Morrison @ TivoliVredenburg

Singer-songwriter, schrijver, dichter, multi-instrumentalist en Grammy-winnaar Van Morrison wordt beschouwd als één van de grootste artiesten van deze tijd. Hij maakte albums die worden gerekend tot de beste aller tijden. Van Morrison heeft meer dan 150 nummers op zijn naam staan, waarvan een aantal ook in grote speelfilms is gebruikt, waaronder zijn hits ‘Brown-Eyed Girl’, ‘Moondance’, ‘Wild Night’ en ‘Gloria’.

De in Noord-Ierland geboren legende Van Morrison heeft altijd zijn eigen plan getrokken als het om muzikale stijlen ging: zijn oeuvre varieert van jazz tot Keltische geluiden en van blue-eyed soul tot folk. In 2015 werd hij geridderd voor zijn verdiensten voor de muziekindustrie. Ook won hij onder meer een Ivor Novello Award, Brit Award en BMI Icon Award en is opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame, Songwriters Hall of Fame en Grammy Hall of Fame.

Deel: