Onlangs moesten we afscheid nemen van een absolute legende. Aretha Franklin, The Queen of Soul, overleed op 76-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. “Bij zo’n grootheid moet je niet wachten met een tribute” aldus Podium de Vorstin. Daarom staat op vrijdag 31 augustus de Aretha Franklin Experience op het podium voor een prachtig eerbetoon. Om 20:00 wordt in de Vorstin het glas geheven op het leven van The Queen of Soul. Het eerste drankje krijg je van het poppodium zodat er samen geproost kan worden.

The Aretha Franklin Experience is de enige complete en dynamische show in Europa, die de spirit, sfeer en Soul, van Arethas periode bij Atlantic Records in de jaren 60 en 70, vanuit Memphis, Tennessee, rechtstreeks naar Nederland brengt. De fantastische leadzangeres Njambi, staat met The Aretha Franklin Experience garant voor een Soulvolle avond waarin de Gospel en de Blues natuurlijk niet ontbreken. Het ene moment neemt ze je mee in een sublieme ballad, het volgende moment wordt stilstaan op de swingende Soul een uitdaging.

Aretha pakte de wereld in met (You Make Me Feel Like) ‘A Natural Woman’, ‘I Say a Little Prayer’, ‘Chain of Fools’ en natuurlijk ‘Respect’. Het Amerikaanse muziektijdschrift Rolling Stone riep haar uit tot beste zanger(es) aller tijden en in 2012 werd ze opgenomen in de Gospel Music Hall of Fame.

Deel: