De Paceshifters kunnen terug kijken op een zeer succesvol 2017. Zo tekenden ze een contract bij Hassle Records, brachten ze een nieuw album ‘Waiting To Derail’ uit, speelden ze meer dan 100 shows in 9 verschillende landen en alsof dat nog niet genoeg is werden ze ook nog genomineerd voor een Edison. Langzaamaan beginnen Seb Dokman (gitaar) en zijn broer Paul Dokman (bas) samen met Jesper Albers (drums) heel Europa te veroveren. Maar daar hebben de Paceshifters dan ook hard voor gewerkt sinds hun oprichting in 2008. En negen jaar later staan ze dus voor een uitverkocht Hedon om een live album op te nemen.

Paceshifters

RhinoRino

De Utrechtse stoner-rock band RhinoRino was door de Paceshifters gevraagd om het voorprogramma te verzorgen. De zaal was nog behoorlijk leeg toen de beide heren (Pim van Ham, gitaar en Sytse Roelevink, bas) en dame (Suzanne ‘Susie Q’ Muller, drums) rustig het podium op kwamen. Hun show was echter alles behalve rustig. De energie spatte van het podium en het aanwezige publiek stond dan ook niet lang stil. Na een paar nummers kreeg de band de hele zaal, die nog steeds maar half gevuld was, volledig mee en brak het feest los. De sfeer voor de avond was gezet.

RhinoRino

Paceshifters

We gaan niet te veel vertellen over de show van de Paceshifters, aangezien je dat zelf maar moet beluisteren op het live album die later dit jaar uitkomt. Naast het album komt er ook een DVD van het optreden. Wanneer het album uitkomt is op dit moment nog niet bekend gemaakt.

Paceshifters

De drie Paceshifters hadden er duidelijk er veel zin in deze avond in Hedon. Zelf noemen ze dit ook wel een beetje hun thuisbasis. Aangezien Hedon het dichtsbij Wijhe ligt waar de band vandaan komt. Ze hebben dan ook al vaak hier gestaan, soms met hun eigen show, soms in het voorprogramma van andere bands. Het was dan ook geen verrassing dat dit optreden uitverkocht was. Nog voor RhinoRino het podium op kwam stonden er al mensen voor het podium klaar, en bleven daar de hele avond staan. Terwijl de rest van het publiek één grote dansende massa was met af een toe een moshpit in het midden of een stage-diver. Het zeer enthousiaste publiek gaf de band nog meer energie en op het einde van hun set braken ze Hedon bijna af. Kortom: een erg strakke, en zeer energieke show als perfecte afsluiter van het jaar.

Foto’s (c) Filip Heidinga

Deel: