Rond oud en nieuw is het altijd tijd voor de jaarlijstjes. Dit doen we op Maxazine al jaren, zo ook dit jaar. Recensenten, redacteuren en fotografen geven in een persoonlijke lijst hun muzikale kijk op 2017. Bekijk hieronder het de eindejaarslijst 2017 van recensent René Obdeijn.

2017 was een prachtig jaar met vele mooie concerten van bekende bands maar ook nieuwe prachtige ontdekkingen op het live podium (LP, Michelle David en The Grand East). Een top 3 selecteren is heel eenvoudig: Aan welke concerten denk je direct terug? De eerste 2 waren makkelijk om te kiezen en staken er dit jaar met kop en schouders boven uit. Voor nummer 3 moest ik wat langer nadenken want op plek 3 kunnen er heel veel staan.

3. De Staat
Geheel natgeregend wachten op de Staat. Deze band heeft de afgelopen jaren grote sprongen gemaakt door hun plaat ‘O’ en live weet frontman Torre Florim het publiek goed te bespelen. Heerlijke dwingende sound waarbij je vanzelf mee gaat zingen, schreeuwen en dansen. Deze band maakt van elk festival een succes.

2. ObsCure (coverband)
Gewoon eens een avondje naar een coverband en wat was dat een heerlijke verrassing. Het mooie van een coverband is toch dat ze louter de heerlijke nummers spelen toen ze op hun best waren. In Zwolle werden we getrakteerd op de beginperiode van The Cure en dat was een heerlijke avond van begin tot eind.

1. My Baby
My Baby springt er ver boven uit qua live sensaties beleving. Live vele malen meer opwindend dan op plaat, wanneer je in hun bezwering komt hou je niet meer op met dansen. Een band die de massa kan laten swingen met hun heerlijke opzwepende beats en bluesgitaarerupties.

Deel: