Pokey LaFarge heeft dit jaar een nieuw album uitgebracht, getiteld ‘Manic Revelations’. We weten allemaal wat dat betekent: de huidige King of Midwestern swing keert terug naar Rotterdam met zijn sensationele band! Evenredig troubadour, entertainer, auteur en rebel, LaFarge brengt rootsy stijlen als ragtime, soul, bluegrass en country tot leven alsof hij deze stromingen zelf allemaal verzonnen heeft.

Ook LaFarge is niet immuun geweest voor huidige spanningen in de wereld. ‘Manic Revelations’ is zijn meest politiek beladen plaat tot dusver. ‘Riot In The Streets’ beschouwt de rassenrellen in Ferguson en Mother Nature strijdt tegen de onrealistische imago-normen die de maatschappij oplegt bij vrouwen. ‘Silent Movie’ is een oproep om vooral jouw directe omgeving lief te hebben en niet opgeslokt te worden door de chaos van de buitenwereld.

Pokey LaFarge en band verpakken al deze kopzorgen met onbuigzaam optimisme: de swingende klanken van blazers, harmonica, piano en Pokey’s doorleefde stem zullen altijd zegevieren. In Amerika houden ze van een een happy ending, en wat pure Amerikaanse muziek betreft is LaFarge inmiddels een klasse op zichzelf.

Deel: