De Bosnisch-Zwitserse componist Mario Batkovic komt begin 2018 voor vier shows naar Nederland. Slechts gewapend met zijn accordeon betoverde Batkovic eerder al het publiek van Eurosonic, Le Guess Who? en Into The Great Wide Open. De kaartverkoop voor de volgende shows is per direct gestart.

Mario Batkovic heeft eigenhandig de accordeon tot een avant-garde instrument gemaakt. Als geen ander weet hij met dit instrument een moderne sound te creëren die alle muziekwetten overstijgen. Batkovic kan zijn accordeon laten donderden als een groot orkest en tegelijkertijd zo intiem bespelen dat hij de luisteraar wil verleiden. En dit alles zonder loopstation of andere instrumenten.

Dat zijn hypnotiserende shows doen denken aan Philip Glass en Steve Reich, is ook de wereldwijde muziekcritici opgevallen. Het in maart verschenen debuutalbum van Mario Batkovic is lovend ontvangen door o.a. Pitchfork en Rolling Stone. Mario Batkovic beweegt zich met zijn accordeon op de grenzen van postrock en klassiek, maar wordt ook omschreven als minimal en filmmuziek. De beste omschrijving is misschien wel anarchie-klassiek. Hoe je het ook wil noemen: Een show van Mario Batkovic is een overweldigende ervaring.

Tourdata:
22/03 Nijmegen – Doornroosje
23/03 Utrecht – TivoliVredenburg (Hertz)
03/05 Tilburg – 013
04/05 Groningen – De Oosterpoort

Deel: