Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Average White Band in de Vorstin

Concerttip zaterdag 18 november: Average White Band in de Vorstin

Average White Band wordt gezien als één van de beste soul, R & B en funk bands die er bestaan. De instrumentale megahit ‘Pick Up the Pieces’ zorgde voor hun grote doorbraak en vele successen volgden. De band is beïnvloed door jazz grootheden, waaronder Cannonball Adderley, Herbie Hancock en The Crusaders en R&B helden Marvin Gaye, James Brown, Al Green en Stevie Wonder. Hun authentieke soulvolle mix is tijdloos en wordt wereldwijd omarmd door een trouw publiek.

Average White Band vierde in 2014 hun 40-jarig jubileum. De band scoorde in de jaren ’70 grote hits en heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de huidige Hip-Hop en R&B scene. Ballads zoals ‘Cloudy’, ‘A Love Of Your Own’ en ‘If I Ever Lose This Heaven’ worden gezien als de beste soul nummers ooit. Verwacht een selectie met songs van hun vele invloedrijke albums. De band bestaat uit de Schotten Alan Gorrie en Onnie McIntyre, zij worden bijgestaan door de Amerikaanse muzikanten Rocky Bryant,(drums) Freddy V. (saxes), Rob Aries (keys) en Brent Carter (vocals). Een unieke kans om te genieten van deze levende soul legendes.

Support: Supermoon

Meer info en tickets vind je hier.

Deel: