Joanne Shaw Taylor startte haar carrière in 2009, sindsdien heeft ze vier albums uitgebracht. De zangeres zag het levenslicht in 1986 in Engeland alwaar Dave Stewart van de Eurythmics haar op 16-jarige leeftijd ontdekte. Haar meest recente album getiteld ‘Wild’ kwam vorig jaar uit, ter promotie ervan deed ze een aantal maal ons land aan. Afgelopen zondag gaf Joanne een concert in Hedon te Zwolle.

In het voorprogramma zat de Nederlandse band RUV. Zij waren een zeer goede opwarmer voor Joanne Shaw Taylor. De heren uit Hengelo spelen blues tot progrock en wisten op het podium met energie en passie met 5 eigen nummers te imponeren. Van RUV gaan we echt nog wel meer horen en zien.

Joanne stond met de nodige wietplantjes en wierook op het podium en startte prima met ‘Dyin’ to know’ en het sterke ‘Nothing to lose’. Ook ‘No reason to stay’, een lekker stevig nummer met veel tempo zorgde al direct voor een afwisselende start. Al snel bleek dat met name de langzamere en mid-tempo nummers Joanne het beste passen. Een snel nummer als ‘Wanna be my lover’ kwam toch minder over als het hoogtepunt van de show ‘Time has gone’ waarin Joanne zeer sterk op de gitaar soleerde. Zelfs de drummer Ramon Rambeuax klapte na afloop van ‘Time has gone’. Afsluiter van de set ‘Going home’ is ook een mooi mid-tempo nummer.

Het intensieve touren begint toch wel zijn tol te eisen, want de toegift besloeg slechts één nummer, ‘Mudhoney’ en daarna was de koek op. Al met al 1,5 uur genieten van blues waarbij alleen de matige publieksparticipatie negatief opviel. Op festivals wordt er meer mee geklapt en het publiek opgezweept om mee te doen. Joanne beperkte zich tot beleefde thank you’s maar echt contact wist ze niet te maken met het publiek. De glimlach die we tijdens de show veelvuldig zagen op haar gezicht was naast haar muzikale boodschap haar communicatie met het publiek.

Foto’s (c) Rene Obdeijn / Maxazine

Deel: