Roxeanne Hazes behoeft eigenlijk geen introductie door haar beroemde achternaam. Na jaren te hebben opgetreden met haar vaders repertoire gaf platenlabel TopNotch haar de kans om een album te maken zoals zij dat wilde. Na drie jaar ploeteren werd het album ‘In Mijn Bloed’ op donderdagavond in de Melkweg gepresenteerd.

Roxeanne Hazes vol wrok

Nadat labelgenoot LAKSHMI de avond had opgewarmd met een puike set was het tegen half tien tijd voor de hoofdrolspeelster. In een prachtige rode galajurk kwam Roxeanne op met het nummer ‘Judaskus’. De tekst over een liefde die over gaat zal niet de enige blijken die over pijn gaat. Dat ze het album geschreven heeft om vooral veel wrok van zich af te gooien werd ook duidelijk bij ‘Schiet Maar Raak’. Ze vertelde dat ze vroeger enorm gepest is maar in deze levensfase uitstekend in haar vel zit. Mede dankzij haar grote liefde Erik geeft ze het verleden nu een dikke middelvinger.

Jaren ’90 meisje

Diverse malen benadrukte Roxeanne dat ze erg onder de indruk was van de afgeladen Oude Zaal van de Melkweg. Hoewel ze al vele malen in een volle ZiggoDome heeft gestaan, oogde ze zelfs wat onwennig op het podium. “De wetenschap dat jullie allemaal speciaal voor mij zijn gekomen, maakt me zo intens gelukkig”. “En nu wil ik die hakken uit, als jullie het goed vinden”, zei ze lachend.

Halverwege de set vertelde ze dat ze een typisch jaren ’90-meisje was en dat de muziek uit die tijd haar inspiratie heeft gegeven. Een medley van onder andere ‘Never Alone’ (2 Brothers On The 4th Floor) en ‘We Come 1’ (Faitless) werd met veel enthousiasme onthaald. De teksten waren herschreven in het Nederlands en dat bleek een hele slimme zet!

Ik ben wie ik ben

Vanzelfsprekend kwamen ook de twee gastartiesten van TopNotch, die samen hebben gewerkt met Roxeanne Hazes, opdraven in de Melkweg. Paul Sinha mocht samen ‘Zo Goed’ vertolken maar vooral het duet met Thijs Boontjes was een van de hoogtepunten. ‘Ballade Van De Moord’ staat helaas niet op het album maar werd al eerder als single uitgebracht.

Inmiddels was Roxeanne van outfit gewisseld en daarvan wist ze zelf dat ze er eigenlijk het figuur niet voor heeft. “Het kan me niet verdommen wat anderen ervan vinden, ik ben wie ik ben” was misschien wel de rode draad van de avond. Hiermee gooide ze ook meteen het Hazes-juk van zich af.

Muzikaal is het vernieuwend, dansbaar en tekstueel soms erg sterk. Roxeanne zingt ook gewoon loepzuiver en heeft inmiddels een enorme grote gunfactor.
Ze heeft haar achternaam helemaal niet meer nodig om te slagen in de muziekbranche. Roxeanne is wie ze is, en dat is verdomd goed nieuws.

Het album ‘In Mijn Bloed’ is sinds vorige week uit.

 

Deel:

Comments are closed.