“Hoe veel mensen bezoeken voor het eerst een show van Jett Rebel?” vroeg Jett Rebel aan het publiek in het openlucht theater Hertme te Hertme. Vele handen gingen omhoog. “Best veel, we spelen dus te weinig in het oosten in Twente” concludeert Jett. Het was tijd voor het eerste nummer om bij te gaan springen. De dansnummers ‘The love you give’ en ‘D.U.T.S.’ stonden daarvoor op het programma. “Springen doen ze bij Dotan niet” floepte Jett er uit. Jett is goed voor een mix van soul, dance, pop en rock & roll waarbij de Prince-achtige nummers voor de meeste vibes bij het publiek zorgden. Het lang uitgesponnen gespeelde nummer ‘The love you give’ met Prince-gitaarsolo was het eerste hoogtepunt van de avond die om 8 uur begon en pas na elven eindigde.

Nieuwe line-up
Jett kwam met drie nieuwe bandleden (ook gitarist Van Piekartz is verdwenen en heeft plaats gemaakt voor Nick Croes) waarbij enkel vaste waarde Xander Vrienten is gebleven. Op de bevrijdingsfestivals speelde hij nog met een 5-koppige band, nu waren ze wederom met 5 man op het podium. Jett, altijd in voor een verassing met zijn kleding, kwam op met een Mariah Carey T-shirt! Waarom? Geen idee. Meer om altijd voor enige verassing te zorgen en van elke show wat bijzonders te maken.

Door de lengte van de show zaten er ook altijd wel wat dipjes in. Zo is het nummer ‘It’s cruel’ een matig nummer dat een standaard rockbenadering kreeg, maar datzelfde nummer wist Jett gaandeweg een dance/soul vibe te geven waarbij de bas van Xander het nummer uiteindelijk naar grote hoogten stuwde. Zo kennen we Jett. Zonder dalen geen pieken.

Jett wilde de bandleden ruimte geven, maar er is maar 1 man die alle aandacht als een magneet naar zich toe trok. De keyboardspeler Jasper Slijderink liep van het ene keyboard (links op het podium) naar het andere (rechts op het podium) keyboard, maar deed dat opzichtig door zelfs achter de drums langs te lopen in plaats van gewoon recht over het podium over te steken. Het centrum van het podium was verboden terrein voor de overige bandleden. Jett bepaalde wie in de schijnwerpers mocht staan aan de zijkanten. Halverwege de show mocht de band een break van 20 minuten houden waarbij Jett solo op de keyboards enkele tear jerkers voor zijn rekening nam.

De krakers ‘Can’t live without you’, ‘Should have told you’ en ‘Tonight’ zorgden er weer voor dat het tempo in de set weer omhoog ging, waarbij Jett nog een keer met gitaar en al het publiek in ging en al spelende door het publiek liep.

In de toegift werden de bekende krakers ‘Do you love me at all’ en ‘Louise’ gebracht waarna Jett het met een 10 minuten lange versie van ‘Green’ met een prachtige (op David Gilmour-achtige) gitaarsolo het optreden besloot.

Toen de band het podium verliet, klonken de klanken van Prince’s ‘When doves cry’. Jett Rebel heeft veel affiniteit met de muziek en live shows van Prince en wist met sterke swingende en rockende optredens zijn naam te verstevigen. Zijn live plaat ‘Tight like a baby tiger’ is ook verreweg zijn beste. Live is Jett op zijn best met welke band dan ook. Jett heerst en de rest mag op gepaste momenten de gaten invullen.

Foto’s (c) Rene Obdeijn / Maxazine

Deel:

Comments are closed.