De lente is back, en zo ook BIRDs clubavonden! We starten de maand met een nieuwe editie van Yardbird en gaan door met de goodvibes van Isaiah Rashad en Baba Stiltz tijdens de afterparty’s van Motel Mozaīque Festival. Al dansend sluiten we de maand af met een 360 Degrees-weekender en een soulvolle nieuwkomer: Soul Power!

Za. 1 apr.: Yardbird w/ Slick & Paquito Moniz
Tijdens deze editie van Yardbird maakt Tilburgs’ trots Paquito Moniz eindelijk zijn debuut onder de Hofbogen. De afgelopen jaren maakte dit muzikale wonderkind als een van de mannen achter de populaire clubavond Gaande naam tot ver buiten zijn hometown. Hij wordt deze editie bijgestaan door Rotterdams finests Heaz en Slick. Toegang: € 6,- (early BIRD) / € 9,- (pre-sale) / € 10,- (door)

Vr. 7 apr.: Mingo presents Baba Stiltz, Jeff Solo & Bluntspeakers (Motel Mozaïque Afterparty)
De vrijdagavond van Motel Mozaïque sluit je af met de dansbare tunes van Baba Stiltz. De ene dag finetunet hij rap met Yung Sherman, de volgende schrijft hij folkliedjes en tussendoor gooit hij dansbare houseplaatjes zoals ‘Cherry’ in het rond. Naast Baba staat Jeff Solo klaar met alles van house tot hiphop tot disco tot pop. Gooi daar nog de r&b, future house en soul van Bluntspeakers bij en je avond is meer dan compleet! Toegang: € 37,50 (dagkaart) / € 60,- (passe-partout)

Za. 8 apr.: All Eyes On presents: Isaiah Rashad, Le Motel, Kutmah & more (Motel Mozaïque Afterparty)
All Eyes On brengt je tijdens Motel Mozaïque een afterparty met zowel live-performances als dj-sets. Aan het begin van de avond voorziet Le Motel je van zijn voodoo-patchworks en chopped & screwed electronics. Hierna bounce je mee op de downbeat hiphopvibes en harde bangers van TDE-signee Isaiah Rashad. Ook Egyptische (en sonische) halfgod Kutmah staat voor je klaar met een next-level dj-set. Daarnaast hebben Dagger Dx en Aisek je back met dj-sets waarbij stilstaan geen optie is. Toegang: € 37,50 (dagkaart) / € 60,- (passe-partout)

Vr. 14 apr.: Bop Gun w/ w/ Duke Hugh, Bart Eichholtz & Thelonious
Tijdens Bop Gun nemen verschillende dj’s je mee op een muzikale reis van funk, disco en tropisch naar hiphop en house. Deze editie zullen Duke Hugh, Bart Eichholtz en Thelonious je laten dansen en viben op hun (extreem dansbare) tunes! Toegang: € 6,- (pre-sale & door)

Vr. 21 apr.: 360 Degrees: Ge-ology
Al meer dan twintig jaar is de in Baltimore geboren Ge-ology actief als dj en al meer dan dertig jaar verzamelt hij muziek. Hij produceerde voor onder anderen Mos Def, Talib Kweli, Jill Scott, De La Soul, Yukimi Nagano (Little Dragon) en zelfs voor een nog jonge Tupac Shakur. Toegang: € 5,- (early BIRD) / € 7,- (pre-sale) / € 18,- (combiticket The Black Madonna)

Za. 22 apr.: 360 Degrees: The Black Madonna
De carrière van The Black Madonna startte als resident en artistiek leider bij de Smart Bar in Chicago, waar ze artiesten als Honey Soundsystem, DVS1, Regis en Miss Honey Dijon introduceerde. Inmiddels staat ze wereldwijd bekend om haar hoogstaande techniek en energieke sets waarin ze met gemak switcht van disco naar techno. Toegang: € 12,- (early BIRD) / € 15,- (pre-sale) / € 18,- (combiticket Ge-ology)

Vr. 28 april.: Soul Power
Nieuw in BIRD: Soul met een hoofdletter S! Gouden klassiekers en nieuwe pareltjes, onvergetelijke hits en dat ene vergeten nummer. DJ Mike Mercy en VJ Mr. Marvel nemen je via Marvin Gaye mee naar Alicia Keys en via Stevie Wonder naar Whitney Houston. Natuurlijk worden artiesten als Diana Ross, Luther Vandross, Michael Jackson en Maxwell niet vergeten. Toegang: € 9,- (pre-sale) / € 12,- (door)

Za. 29 apr.: THE SCENARIO
In de afgelopen decennia zijn steeds meer kasten, airwaves en dansvloeren in het teken gaan staan van hiphop en r&b. Iconische sounds, met een naald en een MPC gesampled van tijdloze soulplaten. Tijdens THE SCENARIO stap je op de MPC-tijdmachine, om te dansen op de beste sounds van de afgelopen 25 jaar. Toegang: € 10,- (door)

Wanneer: iedere vrijdag en zaterdag
Aanvang: 23.00 uur
Waar: BIRD, Raampoortstraat 26, Rotterdam
Meer info & tickets: www.bird-rotterdam.nl

Deel: